PUBLICITAT

Dia de fer plusmarques a la Copa d'Europa de Nacions d'atletisme

  • El motor no faltarà, amb Llovera a l'Espanyol de ral·lis, ni les curses de muntanya amb la Copa d'Andorra
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El saltador amb perxa Miquel Vílchez realitza un salt net en 4,70 metres, en una prova de fa quinze dies Foto: FACEBOOK

S'acaben les lligues i aquestes donen pas als esports que regnen a l'estiu. El cap de setmana previ a la revetlla de Sant Joan ens porta com a plat estrella el Campionat d'Europa de Nacions d'atletisme, amb un bon grapat d'andorrans a Geòrgia; o el motor amb Llovera a l'Espanyol de ral·lis i Cardelús al FIM CEV Moto3; i les curses de muntanya amb la Vertical dels Isards i la Casamanya Extrem. No faltarà de res. Ni al Principat, ni lluny de les nostres fronteres.

ATLETISME.

SUPERAR TRES PAÏSOS L'OBJECTIU A GEÒRGIA

Una delegació de vint atletes –dotze en la categoria masculina i vuit en fèmines– formaran l'equip andorrà en la Tercera Divisió de la Copa d'Europa de nacions que es disputa aquest cap de setmana a Tblisi, la capital de Geòrgia.

Aquesta competició es una competición per equips on cada participant suma punta per l'equip i al final hi ha una classificació final de païssos, on cada país te la suma dels punts de tots els seus atletes (15 al primer de cada prova, 14 al segons,....).

L'any passat l'equip tricolor va guanyar a dos dels països participants, Albània i l'Associació Atlètica de Petits Països d'Europa (AASSE) i com a objectiu per aquest 2014 la Federació vol repetir per igualar la fita o fins i tot lluitar per guanyar també a un tercer país. La Copa d'Europa de Nacions serà també una bona oportunitat per rebaixar plusmarques nacionals. S'apropa l'estiu, els corredors van agafant l'estat de forma idoni i en les darreres setmanes ja n'han caigut dos: Bernat Vilella en perxa (4,82 metres) i Fanny Sebastián en els 100 lliures (12,42 segons). La bona qualitat dels rivals pot ser un bon argument perquè els tricolors puguin fer-ho.

Fanny Sebastián i Mikel de Sá faran els 100 i 200 lliures; Maria Morató i Pol Zamora els 400; Laia Isús farà els 800 amb Carlos Gómez i els 1.500 amb Pol Moya; Sílvia Felipo els 3.000 amb Pol Moya i els 5.000 amb Edgar Ordóñez; Pep Sansa els 400 obstacles amb Maria Morató i els 3.000 obstacles; Clàudia Gurí el salt de llargada amb Moisés Miret, alçada amb Bernat Vilella i triple salt amb Kevin Poulet; Laia Gurí perxa amb Miquel Vílchez; Elena Villalón martell amb Ruben Rajadell, disc i pes amb Unai Olea i javelina amb Vilella; i dos equips de cinc o sis membres per afrontar els 4x100 i els 4x400 llisos.

L'equip va marxar cap a Tblisi en dos grup, els dimecres a la nit i el dijous a la tarda; ahir van realitzar el entrenaments oficials previs i la competició es durà a terme tant avui com demà.

RAL·LIS.

LLOVERA VOL RETALLAR PUNTS AL BIERZO

Albert Llovera (Abarth Grande Punto S2.000) torna a la realitat després d'una setmana en la qual ha estat nominat per al Premi Príncep d'Astúries per segon any consecutiu. Ara li toca tornar a centrar-se de nou en el cotxe i aquest cap de setmana afronta el Ral·li del Bierzo, la quarta cita puntuable per al Campionat d'Espanya de terra. El pilot andorrà ha pogut fer un últim test abans de marxar cap a terres lleoneses: «No hem forçat massa, ens hem limitat a comprovar que tot estava en ordre. Podrem córrer amb tota normalitat amb l'objectiu d'intentar recuperar punts a la classificació provisional del Grup N», va dir. El Bierzo tindrà 115 quilòmetres cronometrats amb quatre especials a superar en dues ocasions.

MOTOCICLISME. 

CARDELÚS A LA REPSOL DE MOTO 3

Molta calor i altíssimes temperatures, ahir en la jornada d'entrenaments lliures al circuit de Catalunya, previ a la quarta prova del FIM CEV Repsol de Moto3. En aquestes condicions, el pilot andorrà Xavi Cardelús va anar de menys a més fins fer un millor registre d'1min 55s en la jornada matinal i d'1min 54,5s a la tarda, millorant en dues dècimes el temps aconseguit fa dues setmanes en aquest mateix circuit.

Avui és l'hora de la veritat, amb els entrenaments classificatoris que definiran la posició en la graella. «A causa de la gran quantitat d'inscrits estem dividits en dos grups. Serà caòtic però amb treball i eficàcia es pot superar», va dir.

CURSES DE MUNTANYA.

DOBLE CITA DE LA COPA D'ANDORRA 2014

Comença la Copa d'Andorra 2014 de curses de muntanya amb un cap de setmana de verticals: avui la Vertical dels Isards a Canillo, organitzada pel Soldeu Esquí club i demà la Casamanya Extrem, organitzada per l'Esquí Club Ordino Arcalís i que s'estrena en el calendari. En la cursa de dissabte tots els seus corredors seran a la línia de sortida, per preparar els Mundials de Chamonix, que són la pròxima setmana.

En tot el cap de setmana es preveu superar els 250 participants en un esport que preveu competicions pràcticament cada cap de setmana durant l'estiu.

 

MÉS.

L'ENFAF, EN LA FINAL DE LA DANONE CUP

No s'acaben aquí els esports del cap de setmana. Hi ha també una cita de pes a Cornellà-El Prat, el camp del RCD Espanyol, on l'Enfaf serà el representant andorrà en la final nacional espanyola de la Danone Nations Cup, també coneguda com el Mundial aleví de clubs.Hi ha 16 equips en competició i el campió serà el representant espanyol en la final mundial que es disputarà al novembre a Brasil.

També hi ha l'Open Internacional de Karate al Prat Gran d'Escaldes, el Torneig de Veterans de l'FC Andorra de futbol el Campionat d'Andorra de BTT a Pal-Vallnord, el Català d'estiu infantil a Terrassa i l'Aragonès d'estiu de sincro.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT