PUBLICITAT

El Campionat d'Espanya de trial serà el millor test pel Mundial

  • Sant Julià tindrà demà els millors exponents del país veí del sud, que també ho són del planeta
I.MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Foto: COMÚ DE SANT JULIÀ

Set Mundials de trial outdoor consecutius i set més en indoor. Aquest és el palmarès del català Toni Bou, dominador absolut del trial des del 2007 i que aquest cap de setmana vindrà a Sant Julià de Lòria a disputar el Campionat d'Espanya. Bé, ell i el grapat d'estrelles internacionals que té l'equip veí del sud, com són Adam Raga, Albert Cabestany, Jeroni Fajardo, Pol Tarrès...

Espanya és la meca d'aquest esport. L'NBA. I aquest serà un primer plat que es presenta deliciós abans del Trial de les Nacions que es disputarà al setembre, també en la parròquia laurediana.

Aquest test previ, però, potser no promet tanta emoció però sí més espectacularitat. O almenys, això és el que va explicar el 14 vegades campió del món ahir en la presentació: «Serà un bon test perquè tret de Fujiyama, estem tots els de la part alta del Mundial. El que més ens agrada del Campionat d'Espanya és el reglament, que no té ‘non-stop' i beneficia l'espectacle», va assenyalar Bou.

Per a Albert Cabestany, «aquesta prova ens donarà cert avantatge de cara al Mundial perquè requereix més exigència». Sobre la cita andorrana, va indicar que «és una de les que esperem amb més il·lusió perquè és el més complert en zones, exigència i instal·lacions. I com són dues proves, doncs millor. Jo, de fet, pujo amb la família perquè estaré uns dies més i així gaudeixo de tot el que t'ofereix el país».

La cita laurediana tindrà 3 zones a l'altura de 1.400 metres pujant cap a Fontaneda; una mica més amunt, a uns 1.500, hi haurà 7 zones més i per acabar, 2 zones de riu a la rotonda del Sant Eloi que fan un total de 12, a completar dues vegades.

Alguns dels pilots espanyols estiraran la seva estada a Andorra uns dies més, ja que dilluns i dimarts la Federació Motociclista organitzarà una estada aprofitant la logística del Campionat d'Espanya, en la qual hi haurà un bon grapat de pilots del Principat disposats a prendre nota dels Bou, Raga, Cabestany i demés estrelles. Hi ha al voltant d'una cinquantena d'inscrits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT