PUBLICITAT

Ausàs, condemnat a quatre anys de presó per contraban de tabac

  • L'Audiència de Lleida imposa una multa a l'exconseller i exalcalde de la Seu de 195.000 euros
19062014-AUSAS
Ausàs a la sortida del darrer dia del judici. Foto: EFE

L'Audiència de Lleida ha condemnat l'exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, a quatre anys de presó i a una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban i de pertinença a grup criminal, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i recull l'Agència EFE.

Text: Per aquests dos mateixos delictes, l'Audiència de Lleida ha condemnat set persones més, que integraven amb Ausàs una banda dedicada al contraban de tabac a la frontera de la Seu d'Urgell amb Andorra, a penes que oscil·len entre els 5 anys i 3 mesos de presó i els tres anys i mig de presó, i a multes que van dels 195.000 als 390.000 euros.

L'Audiència, que absol quatre persones més d'un delicte de contraban i una cinquena d'encobriment, assenyala que els condemnats hauran d'indemnitzar l'Estat amb 33.318,82 euros com responsabilitat civil, més 15.001 euros en concepte de deute duaner.

La sentència, davant la qual es pot fer un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem (TS), considera provat que els condemnats 'formaven part d'un grup que es dedicava a la importació i distribució il·lícita de tabac d'Andorra', usant com a base principal per al seu emmagatzematge un garatge de la Seu d'Urgell.

La Fiscalia demanava un total sis anys i cinc mesos de presó per a Ausàs, que durant el judici va negar ser autor dels delictes que se li imputaven i que tingués alguna relació amb els membres de la banda criminal dedicada al contraban a la qual presumptament pertanyia.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT