PUBLICITAT

Acusat un home d'exhibir-se davant de tres menors als lavabos del Parc Central

C. G.
ANDORRA LA VELLA

Un home va asseure's ahir al banc dels acusats del Tribunal de Corts arran d'uns fets que van tenir lloc l'agost del 2012 als lavabos del Parc Central d'Andorra la Vella. Segons el testimoni de tres menors, dues de 9 anys i una de 5, l'home els va convidar a que anessin als lavabos, que els donaria diners. Fins i tot els va ensenyar bitllets de cinc i deu euros per la finestra dels lavabos. Quan van entrar, dues de les nenes van veure com l'home es baixava els pantalons i es masturbava.

Les tres nenes van explicar els fets als seus pares i a una agent de circulació. L'agent, i partint de la descripció de les nenes, va reconèixer un home «que estava al parc cada dia i que sempre estava sol». De fet, i en una identificació fotogràfica de la Policia, dues de les nenes i la pròpia agent van coincidir en assenyalar la mateixa fotografia de l'home que hauria causat els fets.

Aquest home va reconèixer que estava al parc el dia dels fets, però va negar ser-ne l'autor, motiu pel qual la seva defensa va demanar-ne ahir l'absolució. «No posem en dubte que els fets van ocórrer, però sí que posem en dubte l'autoria», va exposar la lletrada.

En canvi, el Ministeri Fiscal considera que està provat que l'acusat «va mostrar els seus genitals i es va masturbar davant de les nenes», perquè el discurs d'aquestes «és creïble» i «coherent» i perquè està provat (l'agent de circulació el va veure), que l'home estava al costat dels lavabos minuts abans dels fets. Per aquest motiu, va demanar una pena de dos anys de presó i l'expulsió definitiva del país.

Arran dels fets dues de les nenes han patit alguns efectes psicològics, com por a anar al lavabo soles o a dormir a les fosques. Per una d'elles, i en concepte de perjudici moral, la fiscalia demana 2.000 euros. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT