PUBLICITAT

La capital inaugura un parc infantil de Pilarín Bayés

  • Les instal·lacions estan inspirades en el conte del Patufet i dissenyades per la il·lustradora
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Infants juguen al nou parc d'Andorra la Vella, ahir Foto: TONY LARA

andorra la Vella ja disposa d'un dels 55 parcs infantils temàtics dedicats al conte del Patufet i ideats per Pilarín Bayés. Es tracta del nou espai que s'ha habilitat a la zona del camí de la Grau, al costat de la sortida del nou aparcament comunal del Centre Històric. El parc, juntament amb un camp de petanca contigu, es va inaugurar ahir a la tarda. L'habilitació del parc i de les pistes de petanca ha tingut un cost proper als 20.000 euros.

La inauguració va comptar amb un berenar popular. En el cas de l'equipament infantil, tal com va explicar durant la inauguració la cònsol, Rosa Ferrer, consta d'unes instal·lacions, com ara columpis o tobogans, inspirats en el conte del Patufet i dissenyats per la cèlebre il·lustradora osonenca Pilarín Bayés.

«La peculiaritat d'aquestes instal·acions és que són una sèrie limitada amb els dibuixos de la Pilarín Bayés», va explicar Ferrer. En aquest sentit, va afegir que «hi ha uns 50 municipis de Catalunya i Andorra que n'hem comprat, i amb l'aportació de tots els municipis s'ha ofert, aquest matí, una instal·lació idèntica a l'Hospital de Sant Joan de Déu, que no oblidem que és l'hospital infantil de referència també a Andorra». Així doncs, «els que malauradament hagin d'anar-hi, hi trobaran un parc del Patufet igual que aquest».

Un igual a Sant Joan de Déu / Ferrer també va remarcar que el nou espai era una necessitat, ja que «després d'inaugurar les instal·lacions on hi ha el Departament de Social, amb el Llamp i la Casa Pairal, ens calia un espai en aquesta zona, ja que no n'hi havia cap, on per una banda els nens hi poguessin venir a jugar i, per l'altra, ens calia un camp de petanca per a la gent gran i per a tothom que hi vulgui venir». La cònsol va remarcar que amb l'aportació feta a Sant Joan de Déu, l'espai permet «recuperar els contes tradicionals de la nostra infantesa, perquè perdurin en el temps», a banda d'oferir «un component d'obra social molt important».

Per la seva banda, el responsable de l'empresa que ha construït les instal·lacions, seguint els dissenys de Pilarín Bayés, Jordi Crous, va destacar el valor afegit d'aquest tipus de parc. «Fins ara es muntaven parcs amb un sentit estrictament lúdic, però no hi havia un sentit cultural», va assegurar a l'ANA. Ara, en canvi, «el que hem fet és apropar als nens la cultura tradicional amb aquests contes basats en el Patufet, la Caputxeta Vermella o els Tres Porquets. En aquest sentit, Crous va destacar que el parc «no deixa de ser una obra d'art al carrer, perquè un quadre de la Pilarín Bayés de metre per metre val molts diners, i això és una obra d'art, un llibre en 3D perquè els nens hi puguin jugar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT