PUBLICITAT

El carnet de família nombrosa serà operatiu la propera tardor

  • Els beneficiaris accediran a ajuts i descomptes en el preu de la llum o el telèfon
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una mare i els seus tres fills gaudint d'un dia d'estiu a Tristaina. Foto: ÀLEX LARA

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va anunciar ahir que el Consell de Ministres havia aprovat la implementació del certificat i registre de família nombrosa per respondre al desplegament de la Llei de Serveis Socials i Sanitaris aprovada recentment pel Consell General i al compromís contret amb la signatura de la Carta Social Europea que «en l'article 16 precisa tenir cura de les famílies nombroses que han d'assumir uns nivells de despesa superior, i en tot cas de no coartar la possibilitat que ho esdevinguin». Cinca va descriure tres possibles perfils de família nombrosa. El primer són totes aquelles famílies amb més de tres fills, el segon són les famílies amb dos fills, dels quals un d'ells presenta una limitació, i el tercer i últim, són les famílies monoparentals amb dos fills o més. Cinca va explicar que es vol donar cabuda a «diferents situacions familiars i condicionaments diferents i els beneficiaris podran gaudir del desplegament de totes les polítiques socials i ajudes». I va afegir que «el certificat i el registre no han estat només impulsats des del Govern sinó que també volen respondre a la voluntat i la inquietud expressades pels comuns d'unificar criteris».

Prestacions / Els beneficiaris disposaran d'un carnet de família nombrosa que els donarà accés a les ajudes i prestacions que ja ofereixen les administracions –Cinca va citar l'ajuda a l'habitatge que serà més elevada segons el nombre de fills–, però també descomptes en les matrícules d'estudis a la Universitat d'Andorra, així com descomptes en les factures dels operadors nacionals de telefonia (Andorra Telecom) o energia (FEDA). El ministre va destacar que l'accés a tots aquests avantatges serà molt més àgil que fins ara, ja que a falta d'una documentació específica acreditativa, les famílies es veuen obligades a demanar una certificació ad hoc per a cada situació i interlocutor, a l'administració de torn. Cosa que genera més tràmits i retards a l'hora de rebre l'ajuda. L'edició del carnet de família nombrosa que tindrà el mateix format que el de la Tarja Magna, permetrà identificar ràpidament el titular que també podrà gaudir de beneficis similars a nivell internacional.

CARTERA DE SERVEIS / Cinca va explicar que el Consell de Ministres va aprovar, a proposta del Ministeri de Salut i Benestar, la modificació del Reglament de la Cartera de Serveis i Productes de Salut, per donar cabuda a títol consultiu al Col·legi de metges i complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia arran del recurs presentat per aquest col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT