PUBLICITAT

Neix 'Càmping Bike&Run' per ampliar l'oferta del sector

  • Una cinquantena de rutes a peu o en bicicleta que cada establiment senyala i ofereix als clients
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una família consulta per fer una ruta de Càmping Bike&Run, ahi Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

L'Associació de Càmpings de Lleida ha endegat una iniciativa sota el nom de Càmping Bike&Run per tal de que els clients que s'allotgin en els seus establiments puguin gaudir alhora de rutes en bicicleta de muntanya, fent senderisme o running. Els 14 càmpings que s'han acollit a aquesta iniciativa ofereixen més de 50 rutes inèdites que cada un d'ells ha senyalitzat. Totes les rutes tenen la sortida i l'arribada des de cadascun dels càmpings participants. La presidenta de l'Associació, Marta Cortina, afirma que «els càmpings de Lleida, estan en zones rurals, amb entorns bonics i per això hem decidit posar en valor aquest entorn a tocar del càmping».

Totes les rutes es troben registrades a la pàgina web especialitzada en rutes Wikiloc.com amb el nom de CB&R més el nom del càmping i de la ruta en qüestió. També es poden trobar al lloc web del projecte bikeandrun.campingsdelleida.com. El client podrà trobar i seguir directament les rutes des d'un GPS estàndard o des dels fulletons i mapes en paper que proporcionaran els mateixos càmpings. El grau de dificultat de la ruta està marcat amb els colors verd, blau i vermell, de menys a més dificultat. A més, els càmpings participants disposen d'espais adequats per a la neteja, manteniment i recanvis bàsics de les bicicletes.

Segons Cortina la iniciativa fa que qualsevol persona que «vulgui estar en contacte amb la natura», i sense haver de tocar el cotxe pugui caminar, fer bicicleta o córrer, sortint directament de la tenda o del bungalow, «és un complement més de la vida al càmping».

Les propostes / Els càmpings participants són: Alta Ribagorça, Bedura Park, Cadí Vacances, El Solsonès, Gran Sol, La Borda del Pubill, la Cerdanya, la Noguera, La Presalla, Nou Càmping, Sol i Neu, Vall d'Àger, Verneda i Voraparc. En els propers mesos, aniran augmentat en nombre d'establiments i de rutes diferenciades segons els objectius del viatger: bicicleta de muntanya, senderisme o running.

Explica la presidenta de l'Associació que es va estandarditzar de forma que tots tinguessin una sortida al voltant d'un quilòmetre, de cinc quilòmetres i una altra de 10 quilòmetres. Així mateix, afegeix que «volem actuar com a xarxa dels càmpings, de forma que ja des d'un càmping coneguis l'oferta dels altres càmpings i puguis desplaçar-te saben el que podràs fer en un altre lloc», informa l'ACN

Els càmpings participants pertanyen a l'Associació de Càmpings de Lleida que està integrada per 46 càmpings del Prepirineu i Pirineu de Lleida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT