PUBLICITAT

Comença una nova era

  • El CV Andorra aparaula un espònsor per cinc anys i prepara una revolució per passar a ser professional
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aranha ?a la dreta? fa un bloqueig en un partit del CV Andorra TX-Tolosa, al novembre del 2004 als Serradells Foto: TONY LARA

Fa mes d'un lustre que el CV Andorra no té espònsor, però aquesta situació està a punt de canviar. Per fi, després d'anys arrossegant un deute, arribant a baixar Primera Nacional Catalana, jugant a la Superlliga pràcticament sense pressupost per fitxatges i nòmines.

Lluís Hillaire va anunciar ahir que hi ha un patrocinador principal aparaulat, amb el qual es signarà «la setmana vinent». L'acord és per cinc temporades, amb uns emoluments que augmenten cada any que passi, tot i que l'entrenador i ànima màter del club tricolor no pot encara dir quina quantitat ni tampoc el seu nom. «Només puc dir que es tracta d'una empresa espanyola de subministrament de carburants. I no seran ni Cepsa ni Repsol...», que són les primeres que venen al cap.

Possiblement l'espònsor que ha trobat el CV Andorra no té tant renom com aquestes dues però la seva aportació permetrà no només cobrir totes les despeses, sinó també engegar un projecte ambiciós, amb diners suficients per muntar una estructura professional.

ARANHA, JOSÉ GARCIA I QUATRE MÉS / La primera pedra és la de fer una revolució a la plantilla. Més de la meitat de l'equip serà donat de baixa, tot i que Hillaire no va voler avançar cap nom, però si que va acabar explicant quines seran les línies mestres del pla renove que es presenta. «Només puc confirmar que José Garcia torna», per tant ja hi ha una lliure de plenes garanties. També va assenyalar que hi hauran sis cares noves, totes de qualitat. «Ja tenim el sí de Thiago Aranha», qui torna al club una dècada després i a punt de complir 33 anys. «Ell vindrà amb dos jugadors més del Brasil i també volem incorporar tres nacionals [espanyols]».

NOU PROJECTE AMB LA BASE / El CV Andorra no només vol donar un salt qualitatiu en el primer equip, sinó també treballar perquè la base continui donant jugadors de nivell Superlliga. Per això l'entitat tricolor ha creat un nou projecte que es basarà en dos punts forts.

D'una banda s'intensificarà la feina de col·laboració amb la Roca de Barcelona, club amb el qual hi ha intercanvi de jugadors de categoria principalment juvenil.

Aquest serà l'últim pont per als jugadors abans de donar el salt al primer equip. El primer es dóna a les escoles i és el segon punt fort del projecte. Es basa en treballar a centres educatius del Principat i també de la zona de l'Alt Urgell. «Acabem de fer una promoció de vòlei a Oliana i també volem tenir presència en altres localitats com ara Solsona, Ponts, Puigcerdà...». Aquesta serà la fórmula principal –o almenys la idea– per atraure nens i formar-los fins convertir-los en jugadors professionals.

DOS FRONTS: SUPERLLIGA I EUROPA / El salt qualitatiu que donarà la plantilla gràcies al nou espònsor principal permetrà també competir amb garanties en la Superlliga però també, tal i com va avançar EL PERIÒDIC D'ANDORRA en l'edició del 17 d'abril passat, en competició europea. La inscripció en la CEV Challenge Cup ja està feta i de fet es coneix el primer rival, que serà el campió portuguès Benfica. La quota d'inscripció és simbòlica però cada eliminatòria que es jugui pot suposar uns 5.000 euros en despeses; malgrat tot, no hi ha problema: «Entre la subvenció del Govern i l'espònsor, donarà per cobrir despeses», va afirmar Hillaire.

Així que per fi el club de Natxo Maset té un projecte engrescador, per estar a dalt a la Superlliga i per afrontar amb garanties el retorn a Europa. Les bases estan posades i falta la signatura amb el patrocinador per poder executar. El CV Andorra comença una nova era.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT