PUBLICITAT

Els Vespres lauredians, amb cine i de llegenda

  • Filippo Landini obren l'1 de juliol una edició amb 21.000 ? de pressupost
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Filippo Lantini, pròxima campanada del pop català i estrelles dels Vespres Foto: EL PERIÒDIC

Tornen els Vespres lauredians, probablement l'oferta cultural més completa de l'estiu... amb el permís dels Colors de Música escaldencs, és clar. I ho fa instal·lada en una dinàmica tan positiva que es permeten fins i tot ampliar el ventall temàtic sense oblidar una molt saludable punteria per portar bandes a punt, a punt de donar la campanada a l'àmbit català. De seguida disseccionarem el programa, però anem primer a les dues grans novetats d'aquesta 13a edició dels Vespres: d'entrada, una sessió de cine a la fresca, que tindrà lloc el 10 de juliol a la plaça Major amb la projecció de 9 meses de condena, una comèdia molt, molt francesa dirigida per Albert Dupontel a compte de les tribulacions d'una severa jutgessa (Sandrine Kiberlain) que es queda inexplicablement embarassada del criminal a qui jutja.

Es tracta, adverteix la consellera de Cultura, Maria Servat, d'una prova pilot: si la resposta del públic és positiva, el cine a la fresca tindrà continuïtat en successives edicions dels Vespres. Cosa que ens porta a pensar en el fracassat intent de recuperar el cine Rocafort, ara fa un parell de cursos: també es va fer també una «prova pilot», en aquella ocasió semiclandestina. Una de sola. Com que la publicitat va ser nul·la, la resposta, també. El Comú no va tenir paciència per repetir-ho i la cosa es va quedar aquí. A veure si entre uns i altres, el cine a la fresca té més sort. L'altra novetat dels Vespres són les Llegendes lauredianes, que és exactament el que promet el títol –una recreació narrativa del corpus llegendari de la parròquia: ja saben, marededéus, llops, óssos, dames blanques, reis moros i tota la pesca– a càrrec de l'actriu catalana Assumpta Mercader, i que es completarà amb una visita guiada pels racons més pintorescos. La cita és els quatre divendres d'agost a la plaça de Sant Roc (21.30 hores), i com la resta de les activitats dels Vespres, l'assistència és gratuïta.

Fins aquí, les diguem-ne innovacions de la temporada. El plat fort del programa, però, continuen sent les actuacions musicals, repartides com és habitual per la plaça de Sant Roc, Rocacorba, el Museu del Tabac i la plaça de la Germandat. I també és habitual la presència al cartell de bandes a punt de saltar a les lligues majors. En edicions anteriors van ser La Iaia, The Mamzelles i Blaumut; aquest és el torn de Filippo Landini (1 de juliol, plaça de Sant Roc), que no és que sigui un grup acabat de sortir del forn –fa uns anys va sonar amb força a TV3 amb el seu primer (diguem-ne) hit, Viu-la, però que acaba de treure el tercer disc al carrer, Som com som, i a qui no sembla aventurat penjar la llufa de grup revelació de l'estiu.

L'altre ganxo musical dels Vespres és la vetlada soul de Funkystep & the Sey Sisters (28 d'agost, plaça de la Germandat), que incideix en la via negra de Mamzelles i que constitueixen –especialment les sisters– una de les últimes apostes musicals de TV3, sempre tan perspicaç. Entre uns i altres se succeiran altres sis actuacions, amb presència considerable de grups locals: d'entrada, el lauredià Francisco Amat (8 de juliol, Rocacorba), el guru de la copla en el nostre racó de món –i té mèrit– que compareixerà acompanyat de Ramoni Garcia, un repertori farcit de clàssics de la cançó espanyola i –atenció– el flamant segon lloc al XIII concurs nacional de copla andalusa que va tenir lloc l'1 de juny a la Casa del Mar de Barcelona. Més músics de casa: Madretomasa –ja saben: Pallarés, Adánez, Vilella i Moldes– amb disc nou de trinca. Es titula Blackstone i segur que recorden –perquè els ho explicàvem aquí mateix dies enrere– que hi flirtegen amb el folk i el country sense abandonar les essències rockeres (26 d'agost, plaça de Sant Roc). L'última píndola local tindrà regust clàssic: la posen Ensemble ad Libitum, quartet de corda convertit en habitual dels Vespres i que oferirà una sessió doble amb versions de bandes sonores al Museu del Tabac: el 7 i el 14 d'agost.

La programació musical es completa amb dues cites més: el rock de tota la vida, amb tupè i aromes meridionals –estil Grease, per entendre'ns– dels catalans Flamingo Tours (15 de juliol, plaça de Sant Roc), i Jazz Machín, quartet català que ningú no ho diria però s'ha fet un nom versionant els boleros de Machín: sí, home, Angelitos negros and so on... (19 d'agost, plaça de Sant Roc). Hi haurà també tres Vespres de teatre: el 3 de juliol, amb les acrobàcies aèries de la Cia Volaquivol (plaça de la Germandat); el 17 de juliol, amb el clown de Walkman (plaça de la Germandat), i per acabar, l'humor quasi surrealista de la companyia Jam, amb El Mêtre (21 d'agost, avinguda Rocafort).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT