PUBLICITAT

La Fontblanca serà la segona cita del calendari

  • Està datada per al 24 i 25 de gener, amb una cursa individual i una vertical
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un tram de la cursa individual de la Fontblanca en l'Europeu 2014 Foto: FONTBLANCA.AD

La Fontblanca Arcalís tornarà a estar la pròxima temporada entre les millors curses de la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF). La cita andorrana ha estat escollida com la segona de les cinc que s'han programat per al calendari de la Copa del Món 2015, segons es va aprovar el cap de setmana passat en l'Assemblea General del màxim ens mundial que es va celebrar a Estocolm, amb 21 països representats.

La Fontblanca es disputarà el 24 i el 25 de gener, acollirà una cursa individual i una vertical, i gaudirà de retransmissió televisiva com ja s'ha fet en aquest 2014 amb les curses puntuables per a la Copa del Món, que han aportat unes audiències de amb 9,8 milions d'espectadors a través dels canals europeus i una cobertura suplementària a Itàlia, Espanya, Suïssa i Estats Units.

La cita andorrana arribarà dues setmanes després del debut a Puy Saint Vincent (França) i abans de Mont Olympus (Grècia, 21 de febrer), Val Martello (Itàlia, 28 del mateix mes) i Preto Nevoso (Itàlia, 27 de març).

La novetat del pròxim curs, però, es centrarà en un calendari de Copa del Món de llarga distància i per equips. Aquest comptarà amb tres proves: Pierra Menta (França, 12 de març), Adamello Ski Raid (Itàlia, 12 d'abril) i Trofeo Mezzalama (Itàlia, 25 del mateix mes).

També es tractar en l'ordre del dia el reconeixement provisional de l'esquí de muntanya com a esport olímpic. el passat mes d'abril. Una de les recomanacions del COI va ser fer augmentar el nombre de països membres i així s'ha fet a l'assemblea, amb la incorporació de l'Azerbaidjan i Holanda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT