PUBLICITAT

Regulació dels càmpings construïts de forma irregular

  • Un dels primers regulats és el Càmping Cerdanya
EL PERIÒDIC
CERVERA

Periodic
Roda de premsa de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida Foto: ACN / XAVIER LOZANO

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat aquest els primers plans especials que regularan l'ordenació urbanística dels càmpings de Lleida i l'Alt Pirineu construïts fa dècades sense planejament urbanístic. És la resposta a la petició de l'Associació de Càmpings de Lleida que reclamava que es legalitzés la situació de les seves instal·lacions construïdes, en molts casos, prop de rius i barrancs. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha anunciat que els primers càmpings regulats són el Càmping Cerdanya, a Prullans (Cerdanya), i el càmping de la Vall d'Àger (Noguera). Una quinzena dels 62 càmpings de la demarcació estan immersos en aquest procés, informa l'ACN.

Aquesta regulació a gran escala és resultat de l'acord-marc de juliol de l'any passat entre l'Agència Catalana de l'Aigua, la Direcció General de Protecció Civil, la Direcció General de Turisme, la Direcció General de Turisme i l'Associació de Càmpings de Lleida.

Segons ha detallat Serra, la majoria de càmpings de l'Alt Pirineu «es van instal·lar amb una autorització però ni les normatives urbanístiques ni les sectorials han acabat donant resposta a les seves necessitats» de creixement o a la seva ubicació en zones indundables. La major part d'aquests càmpings, per això, estan en situació d'irregularitat.

Legalització / Aquest procés suposarà la legalització de les instal·lacions i l'elaboració de mecanismes de prevenció i gestió del risc. Pel que fa als tràmits que fa uns dies han passat per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida, el Pla Especial del càmping de Prullans ha superat el tràmit previ a l'aprovació provisional, mentre que el d'Àger ha rebut l'aprovació definitiva.

D'altra banda, l'Associació de Càmpings de Lleida acaba de crear la marca Bike&Run, que aplega els 14 càmpings que ofereixen més de 50 rutes inèdites pel Pirineu occidental.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT