PUBLICITAT

Més terreny a la Borda Mateu

  • La FAF demana 5.000 metres quadrats més per construir dos camps grans, un de 7 i un de mini
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El terreny de la Borda Mateu que ha llogat la FAF per construir els quatre camps. Al mig, una de les torres de l'STA que ja no estarà al setembre Foto: TONY LARA

El passat mes de març, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va tancar un acord amb el propietari privat dels terrenys de la Borda Mateu de Santa Coloma, Jesús Maestre, per llogar una parcel·la de 10.000 metres quadrats durant 20 anys, amb la intenció d'augmentar el número de camps disponibles al Principat. Fa un parell de setmanes, però, l'entitat que presideix Víctor Santos va tornar a obrir converses amb l'objectiu de disposar de 5.000 metres quadrats més d'espai i buscar un projecte més ambiciós.

Els 15.000 metres quadrats donen per a molt. Més que per fer dos camps, que és el que es pretenia inicialment. Segons ha pogut saber aquest rotatiu el que s'hi farà és construir dos camps de futbol, un de futbol 7 i un de mini, de 20x40 metres, com el que hi ha a l'Estadi Comunal i molts altres punts del Principat. A més hi haurà els complements necessaris com són la caseta dels vestidors, les torres d'il·luminació i, a mig termini, no es descarta la grada.

LES OBRES, AL SETEMBRE / Un dels problemes amb els quals es va trobar la FAF quan va signar l'acord és el de les torres de l'STA que hi ha a la banda del riu, que impedien la utilització del 100% de l'espai. Després d'un parell de mesos de negociació, l'ens federatiu ha aconseguit aparaular amb la companyia de telecomunicacions la retirada d'aquestes. Això, segons l'acord, es farà al setembre i per tant no serà fins llavors que no s'iniciïn les obres de construcció dels quatre camps.

Aquesta nova instal·lació serà el substitut d'Aixovall i passarà a ser l'epicentre de la Lliga Nacional. La qual cosa significa que la Supercopa es jugarà definitivament a l'Estadi Comunal, tal i com estava previst –però no confirmat–, però per a les primeres jornades de Lliga s'hauran de buscar alternatives, que no són unes altres que el camp d'Ordino, Alàs, el propi Comunal i en principi també Aixovall, si és que continua considerant-se un camp d'esports en la temporada 2014-2015. Aquest assumpte, però, correspon al Govern, que és el que assumeix els pagaments de les quotes a la Batllia des que al 2004 va expirar el contracte del darrer lloguer.

La Borda Mateu es presenta com un projecte clau per al desenvolupament del futbol andorrà, així com el de l'Estadi Nacional. Comptar amb quatre camps més permetrà als equips de la Lliga disposar de més hores d'entrenament a la setmana i sense haver de compartir el camp amb ningú més. També serà un avantatge per als de l'Enfaf i es convertirà en el punt principal d'entrenament de les diferents seleccions nacionals, que fins ara s'exercitaven al Comunal i, els dies previs als partits internacionals, a Aixovall. Més hores de servei han de ser motiu perquè hi hagi un salt qualitatiu en els pròxims anys.

La nova instal·lació que farà la FAF a la Borda Mateu té el vist i plau de la UEFA, que ajudarà en la financiació a través d'algun dels seus programes com és el hat-trick, a través del qual Andorra va rebre els dos milions per pagar l'Estadi Nacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT