PUBLICITAT

Benet reclama més sancions als conductors incívics

  • El ministre critica el poc respecte que els vehicles tenen cap als ciclistes a la carretera
  • Valora les campanyes per potenciar l'ús de la bici però demana "anar més enllà"
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El ministre de Turisme, Claudi Benet, va ser un dels participants d'ahir a la setena Bicicletada Popular d'Andorra Sostenible, celebrada a Sant Julià de Lòria. Abans d'iniciar el recorregut Benet va mostrar-se crític amb els "conductors incívics" que no respecten els ciclistes, perjudicant així l'extensió de l'ús de la bicicleta entre els ciutadans. El ministre va reclamar "sancions més dures", així com més treball per pacificar el trànsit i millorar la conciliació entre bicicletes i vehicles de motor.

Benet es va mostrar partidari de celebrar campanyes per tal de promocionar el transport sostenible tot i que va manifestar que cal anar més enllà. "S'ha de potenciar l'ús més massiu de la bicicleta, sobretot entre Sant Julià i Escaldes-Engordany, perquè és més pla", va assegurar. També va manifestar que es pot "fer més" per estendre l'ús entre els infants i joves com a mitjà per anar a l'escola. Benet va defensar la viabilitat d'aquesta proposta tot i l'orografia i meteorologia del país, i va posar com a exemple a seguir els països nòrdics, "allà és on més s'utilitza la bicicleta", va manifestar..

La consellera de Social i Participació de Sant Julià, Beatriz Lorenzo, va mostrar-se d'acord amb l'opinió del ministre, tot i que va exposar que en el cas de la parròquia laurediana és complicat "per qüestió d'espai als nostres carrers". Lorenzo va assegurar que ja van rebre queixes quan van posar el carril bus, i que per tant no veuen viable reduir més la carretera per posar-hi un carril bici

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT