PUBLICITAT

Un primer tast de la Lliga EBA

  • El filial del BCA i el Salt lluitaran per ser campions de la Copa Catalunya amb l'ascens ja consumat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors mantegen Eudal després de la victòria a Sants Foto: BCA

Aquest cap de setmana el BC Andorra posa punt i final a una temporada històrica. El River Andorra MoraBanc ha guanyat Lliga i Copa i puja a l'ACB; el filial té la Copa Federació i avui busca també la Copa Catalunya, amb l'ascens ja materialitzat. Tots dos equips viuran un primer tast de la Lliga EBA, abans de retrobar-se en aquesta categoria a l'octubre. El bàsquet lidera aquests dos dies tot i que també es podrà gaudir dels ral·lis, la natació, el ciclisme o l'atletisme. Hi ha ventall de competicions per a tots els gustos.

BÀSQUET - El fermall a un curs de somni per al club

River Andorra B i Salt protagonitzaran demà a la tarda l'últim partit de la fase final de la Regal Copa Catalunya. El títol està en joc, però no l'ascens, que van materialitzar la setmana passada tots dos en desfer-se en les semifinals del JAC Sants i el Martorell-Solvin, respectivament. El filial busca posar el fermall a una temporada irrepetible a les sis de la tarda a Martorell amb el premi de l'ascens ja al sarró, que es digeriria millor amb un trofeu més a les vitrines del club. Abans, a les quatre, hi haurà el partit que no vol jugar ningú, el del tercer i quart lloc, també sense cap al·licient perquè ja han perdut tota opció de pujar. Així que toca viure una jornada festiva, sense pressions. Guanyar és important però aconseguir els objectius ho és més.

RAL·LIS - Carchat i Vinyes es citen a Ourense

El Campionat d’Espanya de ral·lis està en terres gallegues i aquest cap de setmana toca cita a Ourense. Allà hi seran Joan vinyes i Joan Carchat, els dos andorrans disposats a seguir endavant en els seus objectius.

El gran dels Vinyes (Suzuki Swift S1600) buscarà donar continuïtat al podi absolut que va aconseguir fa només una setmana a Vigo, a més de seguir augmentant el compte de punts en la classificació per marques i vèncer entre els vehicles de divisió II. «Cal estat preparats perquè farà molta calor i per tant les 12 hores que competirem dissabte [per avui] es faran llargues», va exposar el pilot de Suzuki Motorsport. «Les informacions que m’ha arribat és que pràcticament seran les mateixes especials que en l’edició del 2013, és a dir, carreteres estretes i de vegades bruta. Les sortides a la cuneta i les punxades seran riscos a tenir en compte», va alertar.

Carchat (Mitsubishi Lancer EVO X) també té clar que aspira al triomf en el grup N. El pilot d’ACSM-Banco Madrid sap que davant hi ha el ral·li més llarg del calendari i l’andorrà estrena nous reglatges als molls de la suspensió que li han de fer millorar les prestacions a Ourense i a la resta del Campionat. «El pronòstic de temps és de molta calor i això serà pitjor que la pròpia dificultat dels trams i el recorregut. Hem de veure si aquí millorem; serà un ral·li d’aguantar, molt llarg, amb trams trencats... Hem d’anar a poc a poc, de menys a més i acabar amb un bon set up del cotxe i així deixar-lo preparat per la resta de la temporada».

L’Escuderia Orense, organitzadora de la segona cita, ha dissenyat el recorregut més llarg del calendari, amb 482,67 km. de distància, dels quals més de 200 són cronometrats. Els equips hauran de superar 12 especials cronometrades –6 diferents–, totes habituals en les últimes edicions. L’única novetat a destacar és que, l’Orense 2014 s’iniciarà i finalitzarà amb la disputa de la prova espectacle situada al polígon industrial San Ciprian-Ciutat del Transport, amb un recorregut –també remodelat– d’1,87 km. Davant l’absència del Cañón do Sil, la cronometrada de mes renom serà San Pedro de Rocas (28,33 km). Una altra novetat és que es recupera el shakedown, el test previ de la mecànica amb que els participants competiran en el ral·li.

BTT - 600 bikers més a la Maxiavalanche

Una setmana després de fer-se la Copa Catalana amb uns 120 participants, la BTT continua tenint protagonisme al Vallnord Bike Park-La Massana amb la disputa de la Maxiavalanche Euro Cup, que aplegarà 600 bikers més. Entre ells hi serà el resident francès Cédric Gracia en la que serà la primera prova de la temporada d'estiu a l'estació que dirigeix Martí Rafel juntament amb el Trofeu Desman, una gimcana per set activitats destinada a la competició entre empreses.

ATLETISME - Campionat del Mediterrani sub-23

La Federació Andorrana de Natació organitza tres esdeveniments per celebrar el Dia Olímpic: En natació farà el trofeu Àmfora a la piscina d'Escaldes, des de la categoria prebenjamina a l'absoluta i des de les nou del matí fins ben superat el migdia. En waterpolo acollirà el 5è Campionat Escolar al complex d'Encamp, amb la col·laboració del CW Taurons. La cita serà a partir de les 16.00 hores amb la participació d'uns 60 nedadors d'entre 11 i 12 anys. En sincronitzada, als Serradells, hi ha l'Open d'Estiu a partir de les 16.00 hores amb els duets i solos, després que ahir es fessin les figures.

NATACIÓ - El Dia Olímpic, farcit de competicions

La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) té dos fronts oberts: d'una banda el trofeu Vila d'Andorra la Vella-Memorial Jordi Pérez, puntuable per a la Challenge Catalana de veterans que començarà a les 10 del matí amb 25 voltes a un circuit de 2 km a l'Avinguda d'Enclar. Acte seguit es celebrarà la primera edició del Nacional d'Andorra, puntuable també per a la Copa Criterium elit sub-23, sènior i màster-30, els quals faran 30 voltes al circuit.

CICLISME - Vila d’Andorra la Vella i Nacional

La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) té dos fronts oberts: d’una banda el trofeu Vila d’Andorra la Vella-Memorial Jordi Pérez, puntuable per a la Challenge Catalana de veterans que començarà a les 10 del matí amb 25 voltes a un circuit de 2 km a l’Avinguda d’Enclar. Acte seguit es celebrarà la primera edició del Nacional d’Andorra, puntuable també per a la Copa Criterium elit sub-23, sènior i màster-30, els quals faran 30 voltes al circuit.

TIR AMB ARC - La lliga espanyola i catalana, a Andorra

El TC Encamp, com a membre de la Federació Catalana de tir amb arc i de la Real Federación Española, ha aconseguit acollir una de les cites del calendari de les dues lligues. Serà la quarta tirada de la lliga espanyola i la quarta també de la catalana, que es disputaran diumenge agrupades sota una mateixa competició per facilitar el desplaçament. S'espera superar la barrera dels 60 participants.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT