PUBLICITAT

Marín presenta una parròquia «jove» i destaca un Hollande «observador»

  • La cònsol, «orgullosa» de la visita pel «moment històric» que significa
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
François Hollande acostant-se a les persones que l'esperaven davant del Comú d'Escaldes-Engordany, ahir. Foto: ÀLEX LARA

François Hollande va arribar al Comú d'Escaldes-Engordany després de visitar la capital. La cònsol Trini Marín va rebre el copríncep i van mantenir una breu xerrada en què també hi va participar el cap de Govern, Toni Martí. Marín assenyalava els edificis dels voltants, sobretot Caldea, informant Hollande que precisament l'arquitecte d'aquest emblemàtic edifici havia estat un francès, «de París», Jean-Michel Ruols. Després, la sala de plens del comú va ser la visita obligada de no més de cinc minuts, els que va tardar la comitiva en arrencar de nou direcció el Centre d'Acolliment d'Infants La Gavernera. Marín va explicar que havia parlat amb Hollande de la joventut de la parròquia, i que havia observat que el copríncep havia estat «molt observador».

«Li he volgut presentar Caldea perquè és un referent que havia de conèixer», va explicar Marín, que es mostrava «molt orgullosa» per la visita del copríncep i especialment per l'afluència de públic als voltants del comú per tal de veure en directe l'arribada d'Hollande: «Pensava que no hi hauria tanta gent». La cònsol major va destacar que per a la parròquia es tractava d'un «moment històric», tot i que, segons va explicar, en cap moment no va fer cap petició expressa al copríncep «perquè a mí no em tocava».

Hollande, en el breu discurs que va oferir dins de la casa comuna, va posar el seu èmfasi en la joventut de la parròquia, segons li havia explicat feia uns instants Marín en la porta d'entrada del comú. «Ha comentat que la veia moderna i oberta», va assegurar la cònsol.

PÚBLIC a LES DUES ENTRADES / Hollande va entrar per la porta del comú que dóna a Caldea i va sortir per la del riu per seguir les seves visites oficials. En les dues parts hi havia públic, tot i que només una fila de persones en l'entrada, les quals però sí van rebre la salutació del copríncep, disposat en tot moment a encaixar la mà i enviar un somriure. Fins i tot hi va haver un forat en el protocol quan la periodista Meri Picart, de Ràdio Nacional, que feia la connexió en directe per al programa especial de RNA, li va donar el seu mòbil a Hollande i aquest va entrar en directe en antena. Amb tot, el cordó de seguretat no va fer cap extrem, i la situació va ser viscuda amb normalitat per Hollande, que just després va voler acostar-se al públic que, ara sí en bon número, ocupava la zona de sortida. Salutacions, somriures i encaixades de mans, cotxes en marxa i a la Gavernera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT