PUBLICITAT

L'entrada de vehicles cau un 0,4% al maig

  • En el que portem d'any, però, l'increment és del 2,8% respecte el 2013
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues de vehicles a la frontera hispanoandorrana Foto: TONY LARA

El nombre de vehicles que va entrar al país durant el maig va ser de 327.672, el que suposa una disminució del 0,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, en una nota en què va posar en relleu que el total de turismes va davallar en un 1,2%, mentre que el dels vehicles pesants es va incrementar en un 36,5%, sobretot els provinents de la frontera hispanoandorrana.

Pel que fa als turismes provinents d'Espanya, van experimentar una davallada de l'1,8% i els provinents de França, del 0,3%. Pel que fa als vehicles pesants van registrar un increment del 59,5% per la frontera hispanoandorrana i un descens del 5,3% per la frontera francoandorrana.

Més vehicles el darrer any / D'altra banda, el nombre de vehicles que ha entrat al país durant els últims dotze mesos ha estat de 4.059.586, el que representa una variació positiva del 0,5% respecte al mateix període de l'any anterior, en què en van entrar 4.038.566.

Pel que fa a les dades acumulades dels cinc primers mesos de l'any, el nombre de vehicles que ha entrat al país ha estat un 2,8% superior al del mateix període de l'any 2013 (s'han superat els 1,5 milions de vehicles entrats), gràcies sobretot a l'augment del 9,4% dels vehicles entrats per la frontera francoandorrana. Pel que fa al nombre de vehicles entrats per la frontera hispanoandorrana, s'ha estabilitzat en el poc més d'un milió, segons les dades d'Estadística. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT