PUBLICITAT

La Seu capitalitza l'atenció dels sectors d'activitat amb 700 inscrits

  • Roca confia que la jornada aporti eines per «enfocar un futur»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ramon Roca, president de l'Associació Trobada Empresarial al Pirineu i Albert Batalla, ahir. Foto: ACN

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i Ramon Roca, president de l'Associació Trobada Empresarial al Pirineu, van obrir ahir la 25a edició d'aquest esdeveniment patrocinat per Crèdit Andorrà. La Trobada, amb 700 inscrits, un 40% més que en l'edició de l'any passat, ha trencat tots els rècords de participants fins ara acumulats. L'encontre compta aquest any amb dos polítics en actiu: el president de la Generalitat, Artur Mas, que farà el discurs inaugural avui, i la ministra de Foment, Ana Pastor, que va participar-hi ahir a la tarda.

Ramon Roca, empresari i president de la 25ena edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, va destacar «l'èxit» de la Trobada que ha suposat que en aquests 25 anys s'hagi passat dels 100 inscrits que va tenir la primera edició als 700 inscrits, i un nou sostre històric, que aquest cop coincideix amb un entorn de recuperació dels components macroeconòmics de l'economia. Roca va iniciar les sessions de «reflexió» amb el desig de què els empresaris que s'han inscrit a la jornada trobin les eines suficients per «enfocar» un futur en un entorn de canvis accelerats, segons va informar l'ACN. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, després de donar la benvinguda als assistents, va afirmar que aquests 700 inscrits suposa que la Trobada Empresarial al Pirineu sigui l'encontre del món empresarial més nombrosa de Catalunya. Batalla va agrair a Ramon Roca i als organitzadors mantenir la cita a la Seu d'Urgell per l'impacte directe que té la seva organització en l'economia productiva del territori.

La crisi «ha tocat fons»/ L'empresari de la companyia Ros Roca es va referir a la conjuntura econòmica actual i a l'entorn de recuperació i va assenyalar que la crisi econòmica «ha tocat fons» i per tant de cara al futur immediat els empresaris han d'estar preparats a un procés de recuperació que no serà accelerat. Roca es va dirigir als assistents a la Sala Sant Domènec desitjant que en el transcurs de les sessions trobin les eines suficients per «enfocar» un futur que es produirà en un entorn marcat per l'acceleració dels ritmes, també «en l'entorn polític», va dir Roca, fent l'única referència política del seu discurs. La trobada va comptar ahir amb la participació d'Ana Pastor, ministre de Foment, que va intervenir a la tarda i la jornada va finalitzar amb una conferència del vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin.

Artur Mas, Ana Pastor i Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell i Àngel Ros, alcalde de Lleida, formaran l'única participació de polítics en actiu de la 25ena Trobada Empresarial del Pirineu. Entre la resta de participants hi ha empresaris i professors universitaris a més d'expolítics com Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, Antoni Castells, exconseller d'Economia i Finances, David Vegara i Alfred Pastor, exsecretaris d'Estat del govern espanyol i Miquel Roca Junyent, exportàveu del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats. Entre els empresaris que participaran a la Trobada hi ha Kim Faura, director general de Telefònica a Catalunya i Luis Conde, president de Seelinger y Conde.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT