PUBLICITAT

Banco Madrid guanya 9 milions i preveu duplicar benefici al 2017

  • Tanca el 2013 amb uns actius sota gestió de 3.660 milions de ?
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Una de les seus de Banco Madrid Foto: EL PERIÒDIC

Banco Madrid, filial de Banca Privada d'Andorra (BPA), ha guanyat 8,9 milions d'euros l'any passat, fet que suposa un 3,15% més que un any abans, ha explicat el seu president, José Pérez, que ha assegurat que la entitat preveu duplicar el seu benefici en quatre anys.

D'aquesta manera, segons les previsions de l'entitat, Banco Madrid aconseguiria un benefici de més de 18 milions el 2017.

Durant la presentació dels resultats, Pérez va assenyalar ahir que l'any 2013 ha estat «excel·lent» no només des del punt de vista comptable, també per la consolidació del model de negoci, «que permet així abordar de forma més ferma, els objectius de expansió previstos pel banc a mig termini».

I és que segons l'entitat, Banco Madrid va tancar el 2013 amb uns actius sota gestió de 3.660 milions d'euros, el 85% més que el 2012.

A més, en els cinc primers mesos d'aquest any, el volum d'actius gestionats ja s'ha elevat un 46% respecte al tancament del 2013, segons el banc, que preveu per al 2017, que aquesta quantitat arribi a uns 9.000 milions.

Els 1.700 milions d'euros addicionals que Banco Madrid va gestionar el 2013, es van deure al creixement via adquisicions, amb la incorporació de més de 1.000 milions procedents de Liberbank Gestió, i a la captació, via comercial de l'entitat, de 700 milions d'euros nets.

A més de Liberbank, la integració es farà efectiva entre juny o juliol, segons Pérez, Banco Madrid va incorporar la gestora de BMN, cosa que s'ha consolidat en el primer trimestre del 2014.

Preguntat per si el banc està interessat en noves gestores, el seu president va manifestar que sí i que continuen buscant.

Sobre els comptes del 2013, el banc ha destacat el creixement dels fons d'inversió, la gestió discrecional de carteres i SICAV.

Xarxa comercial / A més, el 2013, l'entitat especialitzada en banca privada va expandir la seva xarxa comercial i va obrir oficines a Vigo, Bilbao, Vitòria, Sant Sebastià, Múrcia, Marbella i Alacant.

També, van incrementar la seva presència a Barcelona i València, de manera que en total, el banc compta amb una vintena d'oficines. Al tancament del 2017, l'objectiu és tenir 25 obertes.

Banc Madrid també ha explicat que el 2013, la rendibilitat mitjana dels fons d'inversió gestionats va superar el 7%, i el de les més de 70 sicav que gestiona, el 12,5%.

El marge ordinari va augmentar al 78% fins als 49 milions d'euros, mentre que la rendibilitat sobre recursos propis per a l'accionista va ser del 10%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT