PUBLICITAT

El MoraBanc ha de pagar altres 132.000 de quota i 50.000 en accions

  • El club haurà de tenir una estructura professional amb personal contractat per cobrir tots els departaments
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carles Sasplugas, director general de MoraBanc, i Gorka Aixàs, el president del BCA, dimecres abans d'informar de l'acord de patrocini Foto: TONY LARA

Confirmat el suport econòmic institucional i de l'espónsor principal, el BC MoraBanc Andorra haurà de complir amb requisits imposats per la Lliga ACB, més enllà dels vinculats als pagaments que avui haurà de fer a la seu de Barcelona. Entre ells, crear una estructura professional amb cinc departaments que obligarà l'entitat a contractar personal. Així mateix, haurà de fer un pagament extra de 132.000 euros en concepte de quota de participació, a més de 50.000 euros més en accions de l'ACB.

El club avui haurà de fer uns pagaments extres que van més enllà dels milions que s'han de pagar pel cànon (3.123.142), pels ascensos i descensos (1.561.573) i de l'aval (600.000). A més de tot això, el MoraBanc Andorra ha de fer front a 132.000 euros per la quota de participació, i altres 50.000 euros que cada club fa front per unes accions que l'ACB té en una societat que gestiona dos gimnasos a Espanya, segons va informar ahir el director general del club, Francesc Solana. En tot cas, aquests pagaments es faran sense problemes.

Per altra part, entre els requisits que l'ACB demana als clubs que formen part d'aquest selecte grup hi ha la formació d'una estructura professional. Això implica diversos canvis en el club andorrà, ja que fins el moment la junta directiva, especialment el seu president, Gorka Aixàs, i el director general, Francesc Solana, són les dues personalitats que porten el pes. Ara hi haurà d'haver un repartiment de funcions i, sobretot, la contractació de personal qualificat per fer front a cada secció.

CINC DEPARTAMENTS / L'estructura que demana l'ACB inclou cinc departaments: un de màrqueting, un de finances (administració i secretaria), un director esportiu, un director d'Àrea Social, i un cap de l'Àrea de Comunicació. De moment, alguns d'aquests departaments estaven coberts, tot i que sense la màxima dedicació, cosa que hauria de canviar segons l'exigència professional que demana l'ACB, i fins i tot alguns no existien.

SOLANA, DIRECTOR ESPORTIU / L'única àrea que té nom i cognom serà la del director esportiu, que correspondrà a Francesc Solana, actual director general i que en la pràctica serà la continuació de la tasca que ja ha fet en aquest sentit durant els últims anys, sent l'encarregat de fer la recerca de jugadors de la mà de l'entrenador Joan Peñarroya, i negociant directament amb els agents els contractes. D'altres àrees, si bé hi ha el ull posat en els actuals encarregats, de moment no hi ha res tancat perquè s'han de negociar els contractes laborals.

SOLANA I AIXÀS, A LES 17.00H A L'ACB / La directiva del MoraBanc Andorra viatja avui a Barcelona amb el president Gorka Aixàs i el director general, Francesc Solana. La previsió és ser a les 17.00h a la seu de l'ACB per entregar la documentació que la lliga els ha demanat, incloent no només pagaments sinó un dossier en què el club explica els diferents requisits que es compleixen per poder formar part del selecte grup del millor bàsquet d'Europa.

SOCIS: AUGMENTAR A 3.000 / Un dels objectius per a la pròxima temporada és que, aprofitant el salt que dóna el club entrant en l'ACB, la seva repercussió sigui major i per tant es pugui augmentar considerablement el nombre de socis. De fet, segons el club no es descarta poder arribar als 3.000 socis, tot i que la xifra és arriscada perquè en l'actualitat en són menys de 1.400.

EL MIRACLE DELS 5.000 SEIENTS / Altra feina que ja és en marxa pel que fa als terminis oberts pel Govern per licitar les actuacions, són les obres del Poliesportiu. La petita graderia del mur d'enfront de la principal s'augmentarà amb set files, amb uns cent seients per fila (700 persones) i situant just per sobre amb una obra que s'ha de fer una graderia alçada per encabir altres 500 persones. Això, afegint els gairebé 2.000 que ocupen la graderia principal, i els 1.000 que segons el club han de sorgir de cadascú dels fons de darrere de les cistelles, possibilitaria acostar-se a la xifra de 5.000 que exigeix l'ACB.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT