PUBLICITAT

El turista anglès creixerà el 10% aquest hivern

  • La previsió de Thomas Cook per aquesta temporada és portar 16.500 visitants
  • El touroperador assegura que s'han doblat les vendes anticipades de viatges
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El principal operador turístic britànic a Andorra, Thomas Cook, preveu que de cara a aquesta temporada d'hivern pugui arribar a portar fins a 16.500 esquiadors d'aquesta nacionalitat, cosa que suposarà un increment del mercat britànic del 10% respecte la temporada passada. De fet, el representant a Andorra d'aquest operador, Ian Archer, va assegurar que aquest any les vendes s'estan fent amb molta més antelació i que actualment ja són el 100% superiors que a les mateixes alçades de l'any passat.

Thomas Cook porta a Andorra més del 50% dels visitants d'aquesta nacionalitat. La resta està repartida entre Tui (35%) i Inghams (10%), a banda dels clients que poden venir a través dels operadors que només treballen amb el mercat irlandès.

Amb les xifres a la mà, Archer va mostrar-se optimista pel que fa a la recuperació del mercat britànic, que va tocar fons fa dues temporades i que havia assolit el màxim nombre d'esquiadors entre els anys 2000 i 2004, quan aquest operador turístic va assolir la xifra màxima de 40.000 esquiadors.

La temporada passada la xifra va ser de 15.000 turistes britànics, mentre que la previsió per a la temporada 2010-2011 és d'arribar als 16.500, tal com va assegurar Archer a l'ANA. Un dels motius de la recuperació és l'ajuda que des de l'estiu de l'any passat dóna el Govern d'Andorra perquè siguin els mateixos operadors turístics els que facin la promoció a l'origen. Segons Archer, aquesta fórmula està funcionant molt bé perquè són ells els que saben millor on i com fer les promocions. Es tracta d'una pràctica molt estesa en els destins d'estiu, però pel que fa al mercat de la neu, Andorra ha estat la primera en aplicar-la.

ARRIBAR ALS 20.000
De tota manera, la política de Thomas Cook és que el creixement que es pugui aconseguir a partir d'ara sigui lent i sostenible, ja que es tracta d'un negoci amb molt de risc perquè s'han de contractar prèviament els avions i els hotels. Per tant, no esperen recuperar la xifra de 40.000 persones dels anys de bonança, però sí que es plantegen com a objectiu factible arribar als 20.000 d'aquí a uns anys. Tampoc esperen arribar als nivells del 2000 perquè la forma de viatjar ha canviat, abans no hi havia tanta competència com actualment amb les companyies low cost, i perquè el turisme d'agència va a la baixa a favor dels mercats independents.

Archer va explicar que el nombre de turistes britànics que esquien a França i a Àustria també va baixar fa uns anys de manera similar a la d'Andorra. Els motius principals, iguals que al Principat, van ser l'aparició de nous destins de neu més econòmics per als anglesos com Romania o Bulgària. Però finalment, Archer va afirmar que "s'han adonat que la qualitat de les instal.lacions no té res a veure amb les estacions dels Alps o d'Andorra". Archer també va assegurar que el Principat és un dels destins que s'està recuperant millor. La principal destinació de neu dels anglesos són els Alps francesos, i en segon lloc es troba Àustria, seguida molt de prop per Andorra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT