PUBLICITAT

Hollande: "França us acompanyarà a Europa i al món, no com una protectora sinó com una amiga"

  • Els coprínceps inauguren les noves dependències del Consell General
  • Les salutacions a les autoritats inicien la visita del copríncep francès
13062014 discurs1
Un moment del discurs del copríncep francès, François HOllande, a la Casa de la Vall. Foto:ANA

El copríncep francès, François Hollande, ha assegurat que 'França us acompanyarà a Europa i al món, no com una protectora sinó com una amiga'. Ha estat l'afirmació feta en el tram final del seu dicurs a la sala del Consell General de Casa de la Vall després de reconèixer 'una agenda molt ambiciosa a nivell de reformes, però ja teniu un IRPF, votat per una llarga majoria'. Ha afegit que amb aquestes reformes 'Andorra està en una posició favorable com la resta de països per sortir de la crisi' i ha preguntat 'heu perdut la vostra identitat en fer aquestes reformes?', cosa que ell mateix ha respost amb un 'no' rotund. Després de recordar que aquest dimecres el govern francès ha enviat un projecte de llei a l'Assemblea perquè aprovi el conveni de doble imposició, Hollande ha assegurat que 'els andorrans saben que és de l'obertura i del progrés que s'aconsegueix millorar, això us ha permès transformar un país agrari en un país de serveis de molta qualitat'. També ha tingut paraules el copríncep francès pel procés d'acostament amb la Unió Europea i ha deixat clar que França serà més que un amic, un aliat' i ha qualificat la relació d'Andorra amb França de 'confiança i d'amistat, indestructible, i estic segur que continuarem caminant junts'.
-

El copríncep francès, François Hollande, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, han aprofitat aquest dijous la visita al Principat del primer per inaugurar el nou edifici del Consell General. Els coprínceps han descobert una placa commemorativa i els alumnes de l'Institut de Música han interpretat l'himne d'Andorra.
Quan faltaven uns minuts per a les sis de la tarda, els dos coprínceps han inaugurat la nova seu del Consell General que es va construir el 2011. Després de ser rebuts pel síndic general, Vicenç Mateu, els coprínceps s'han dirigit al nou edifici. El síndic ha adreçat unes paraules als assistents i els coprínceps han descobert una placa commemorativa. A continuació, els alumnes de l'Institut de Música han interpretat l'himne andorrà en versió instrumental, amb un quartet de corda, una flauta i un saxo.

L'acte ha comptat amb la participació dels consellers generals, membres del Govern, cònsols, membres del Consell Superior de la Justícia, del Tribunal Constitucional, exsíndics, excaps de Govern i altres personalitats i ha acabat amb una visita dels coprínceps acompanyats dels síndics i el cap de Govern a l'hemicicle.

Amb mitja hora de retard sobre l'horari previst, el copríncep François Hollande ha arribat a Andorra aquest dijous a les 17.30 hores. Sota una intensa pluja El síndic general, Vicenç Mateu, ha rebut a la Casa de la Vall el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i tot seguit el copríncep francès, François Hollande. Ambdós coprínceps s'han saludat davant del monument que commemora el setè centenari dels Pariatges i evoca l'acord entre el bisbe d'Urgell, Pere d'Urtx, i el comte de Foix, Roger Bernat III, el 1278. Els coprínceps s'han saludat afectuosament, i s'han dirigit cap a la seu del Consell General.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT