PUBLICITAT

El Consell de Ministres francès autoritza l'aprovació del CDI

  • Fabius presenta el projecte de llei que haurà de ser ratificat finalment per l'Assemblea Nacional
  • Hollande aterra aquesta tarda a l'Estadi Comunal, des d'on iniciarà la seva minigira
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns operaris treballen en l'envelat on Hollande farà el seu discurs a la plaça del Poble, ahir Foto: TONY LARA

Ales cinc de la tarda està previst que aterri l'helicòpter de François Hollande a l'Estadi Comunal. Tot un esdeveniment per a aquest petit país del Pirineu poc acostumat a rebre estadistes de la talla del president de la República francesa, que visita Andorra en la seva qualitat de copríncep. El polític socialista no s'ha fet pregar tant com el seu antecessor, Nicolas Sarzoky, que va fer una visita llampec enmig de crítiques i enuig per les seves declaracions contra Andorra per la seva etiqueta de paradís fiscal.

Ara l'escenari és molt diferent. Abans de venir el copríncep ha fet un gest de complicitat que ahir no va transcendir. Laurent Fabius, ministre d'Afers Exteriors, va presentar ahir al Consell de Ministres francès un projecte de llei per autoritzar l'aprovació del Conveni entre la República Francesa i el Govern d'Andorra per evitar la doble tributació i prevenir l'evasió i el frau fiscal en matèria d'impostos sobre la renda. Aquest acord significa reforçar la seguretat jurídica de les persones físiques i jurídiques, definint les normes d'aplicació a les operacions que impliquin residents de tots dos estats. De la mateixa manera, també defineix les modalitats de repartiment dels impostos recaptats sobre les rendes entre els dos països, i les condicions en les que es farà l'eliminació de la doble imposició suportada pels residents. El conveni hauria d'augmentar el potencial d'inversions creuades entre França i el Principat. El projecte de llei «tradueix el reforçament de la cooperació fiscal entre els dos Estats», va comentar ahir el cap de la diplomàcia francesa.

Ullet / Un bon as a la màniga i una gran diferència amb el seu antecessor, que va encendre la por entre les autoritats andorranes, temoroses d'un plaça del Poble buida o hostil contra Sarkozy.

Dos dies de visita de tot un president francès és un luxe. Hollande, després de trepitjar la gespa del Comunal es dirigirà cap a la Casa de la Vall, on serà rebut pel síndic general i coneixerà l'altra peça que configura el cap d'Estat, Joan-Enric Vives. Després serà acompanyat a la seu del nou Consell General, on s'hi trobarà amb els membres del Govern i els consellers generals. La seva estada permetrà inaugurar la nova seu parlamentària, i després, de nou a la Casa de la Vall; hi haurà un parlament del síndic seguit d'un altre del Copríncep francès. Les visites als comuns d'Andorra la Vella i d'Escaldesd-Engordany, i una altra al centre d'acolliment d'infants La Gavernera clouran la jornada. Per acabar, Hollande, acompanyat del cap de Govern, del síndic i dels presidents dels grups parlamentaris soparà al restaurant Can Benet, al Centre Històric de la capital. Divendres, a les 8.35 hores començarà un altre dia des de Sant Julià de Lòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT