PUBLICITAT

El Govern «no creu necessària» la llei 'mordassa'

  • El PS assegura que afectarà «greument» el sistema democràtic
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir Foto: TONY LARA

El Govern eludeix qualsevol posicionament pel que fa a la proposició de llei qualificada de protecció civil als drets a la intimitat, a l'honor i a la pròpia imatge presentada pel Grup Parlamentari Demòcrata. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va voler recordar ahir que es tracta d'una proposició de llei, no pas d'un projecte, i que per tant «no s'ha impulsat» des de l'Executiu. Cinca va negar-se a opinar al respecte i únicament va limitar-se a plantejar que l'agenda governamental està molt carregada i que ells «no la creien necessària» en el context actual.

«Això no vol dir que no es pugui tirar endavant ni que no pugui fer el seu paper», va afegir el ministre, que també va assegurar que des del Govern «no estem gens preocupats» amb els comentaris anònims que es fan a les pàgines web als mitjans de comunicació. La responsabilitat del mitjà envers aquests comentaris seria un dels aspectes que vol regular la proposició de llei. La voluntat del Govern està «lluny» d'intervenir en els continguts dels mitjans, va assegurar Cinca.

19 esmenes del PS / D'altra banda, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata va informar ahir de la presentació de 19 esmenes a la proposició de llei mordassa, com l'han anomenat els més crítics. Segons va assegurar el PS, aquest text afectarà «greument» el sistema democràtic andorrà. De fet, els socialdemòcrates consideren que «el rol de les lleis ha de ser sempre el de protegir la part més feble i en aquest cas, sembla més aviat que es vulgui el contrari amb les dramàtiques conseqüències d'una autocensura potencial dels mitjans de comunicació que afectaria greument el nostre sistema democràtic».

El grup parlamentari va indicar que «ens preocupa el que podria semblar una primera obertura a la censura de la informació per la via de l'autocensura dels informadors, dels mitjans de comunicació, dels editors... en fi, de tots els operadors dels mitjans». En aquest sentit, van insistir que «aquest fet no és admissible en termes constitucionals perquè l'autocensura és una forma subtil però certa de la censura constitucionalment proscrita, amb el conseqüent atemptat a la llibertat d'expressió, de comunicació i d'informació proclamades i protegides per l'article 12 de la nostra Constitució».

D'altra banda, a través de les esmenes, els socialdemòcrates també volen remarcar «que els drets que ara es volen reglamentar ja estan clarament i suficientment regulats». Per tant, creuen que la regulació que es vol aprovar representa «una pura redundància», que per tant resulta ser innecessària i només aconsegueix crear confusió, és a dir, inseguretat jurídica causada per la pluralitat de normes per garantir uns mateixos drets».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT