PUBLICITAT

L'ONCA obre al Prat del Roure i amb Händel la temporada d'estiu

  • La formació va actuar anit amb el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El contratenor Jordi Domènech, l'ONCA i el cor Enric Granados, ahir. Foto: TONY LARA

El Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, patrons de la Fundació ONCA, van oferir ahir al Prat del Roure escaldenc eltradicional Concert d'estiu organitzat amb motiu dels actes de celebració del Dia de la parròquia. L'actuació compta amb la col·laboració del Comú d'Escaldes. El programa gira entorn d'obres de Händel per a contratenor (Jordi Domènech) i baix-baríton (Josep Ramon Olivé) amb cor i orquestra, i té el seu punt àlgid en el Te Deum en re major, obra magna del compositor. L'apartat coral va anar a càrrec del cor de cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, dirigit per Xavier Puig,on dissabte es va estrenar aquest mateix programa.

L'any 1714, acabat d'arribar d'Alemanya, Händel intentava sobreviure i fer-se un lloc al Regne Unit, aprenent la nova llengua i sobretot estudiant la manera de posar-la en música a través de l'obra de Purcell. El mateix any havia mort la reina Anna, i el seu cosí, l'Elector de Hannover, pujava al tron com a Jordi I de Gran Bretanya i Irlanda. Amb la voluntat de guanyar-se el nou monarca, el compositor va voler-li fer un regal musical. L'ocasió va arribar al setembre: la filla del nou rei i princesa de Gal·les, Carolina, va arribar d'Alemanya a Londres i va ser rebuda amb una gran celebració. A la missa en honor seu, que tingué lloc a la Capella Reial de Saint James's Palace el 26 de setembre de 1714, es va estrenar el nou Te Deum de Händel, una petita joia musical.

El programa es complementa amb les obres del compositor alemany I will magnify thee, O God, Let God arise, Sibilar gli angui d'Aletto de l'ària d'Argante de l'òpera Rinaldo; Pena tiranna io sento al core, de l'ària de Dardano de l'òpera Amadigi di Gaula, i Con tromba guerrera m'invita la fama, de l'ària Claudio de l'òpera Silla. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT