PUBLICITAT

En joc, ser a la Copa d'Europa

  • Sebastián bat el rècord dels 100 amb 12,53s i fa oblidar els 12,57s de Pujol de 2008
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fanny Sebastián, a dalt del podi, diumenge a l'Estadi Comunal Foto: FACEBOOK

El Campionat d'Andorra absolut d'atletisme va servir el passat diumenge perquè nombrosos atletes que lluiten per ser a la pròxima cita de la Copa d'Europa de Nacions (21 i 2 de juny, a Tblisi, Geòrgia) aportessin el seu últim esforç per tal de ser escollits per la comissió tècnica de la Federació (FAA). Però, a més, el Nacional va deixar bones notícies com dos rècords d'Andorra i en condicions difícils. Fanny Sebastián (CE Sant Julià) va batre la plusmarca dels 100 metres llisos que tenia Montse Pujol des de 2008, mentre que Clàudia Gurí (Independent) va fer oblidar el rècord júnior de pes que era en mans de Lorena Álvarez des del 2004. I totes dues amb vent en contra, la qual cosa hi afegeix valor a les marques.

La comissió de la FAA es va reunir ahir a la nit i avui té previst donar una primera llista per a la Copa d'Europa de Nacions, tot i que encara restaran alguns noms per concretar. Entre ells és possible que es pugui comptar amb la nova plusmarquista dels 100 metres llisos, Fanny Sebastián, que diumenge va marcar 12,53s, superant els 12,57 de Montse Pujol, que lluitava en aquell 2008 per ser als Jocs Olímpics de Pequín. A més, la marca va ser amb -3,0 de vent, això és en contra.

Pel que fa a Gurí, la jove andorrana va establir en pes una nova marca de 9,48m, quan Álvarez tenia 9,13m des de fa deu anys. Gurí, a més del triomf en pes, es va proclamar campiona d'Andorra en 100 metres tanques, llargada, triple salt, alçada i javelina, mentre que Sebastián, per la seva part, també va vèncer en els 200 llisos.

En la resta de curses, Mikel De Sa va guanyar en 100 i 200; Laia Isús en 400 i 800; Pol Zamora en 400; Nil Graells en els 800; Sílvia Felipo en 1.500 i 5.000; Pol Moya en 1.500, Xavier Consegal en 110 tanques i javelina; Marcos Sanza en 5.000 i 10.000; Pep Sansa en el 400 tanques; Guillem Dalmau en el 3.000 obstacles; Miquel Vílchez en llargada i perxa; Kevin Poulet en triple salt; Bernat Vilella en alçada; Elena Villalón en martell i disc; Unai Olea en disc i pes; Ruben Rajadell en martell; mentre que en el 4x400 masculí el CAVA, i l'Amics Atletisme en el femení.

Amb aquests resultats sobre la taula, la FAA ha de decidir quins seran els representants tricolors a Tblisi. A més, aquesta pròxima setmana també es disputarà el Campionat del Mediterrani. La temporada a l'aire lliure és en plena ebullició i els atletes saben que han d'estar en el punt àlgid de forma si volen formar part de les competicions internacionals en les quals hi participa la FAA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT