PUBLICITAT

Bye bye with Red red wine

  • La mítica versió d'UB40 tanca el Red Music Festival H Els músics del país tenen una bona acollida i volen impulsar més iniciatives
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El mític saxofonista Maceo Parker ahir a la nit a la plaça del Consell General. Foto: ÀLEX LARA

Ahir els anglesos UB40 van posar el punt i final als tres dies del festival de les estrelles dels anys 80, Andorra Red Music. El saxofonista nord-americà Maceo Parker va ser l'encarregat d'obrir l'últim dia amb una actuació inclosa dins de la gira de presentació del seu darrer treball, Soul Classics. El assistents van poder gaudir del seu estil propi amb un fort caràcter funk, que han fet d'aquest artista un dels millors saxofonistes del panorama musical. El va seguir UB40 , l'encarregat de la clausura, amb el seu estil que barreja pop i reggae. Malgrat els anys, encara continuen en plena forma i van tenir una gran rebuda del públic del Principat, que es va animar amb cançons arxiconegudes pels assistents de totes les edats, Red red wine, de fet, la cançó més apropiada per dir adéu al festival de música dels 80 i vi.

Per l'escenari del festival havien passat ja el divendres i el dissabte els Level 42, que van ser els encarregats d'encetar la primera edició de l'Andorra Red Music, Lisa Stansfield i el de l'ex Supertramp, Roger Hodgson, que van aplegar multitud de persones que van acompanyar els artistes en la interpretació de les seves cançons més conegudes.

El primer dia de festival va reunir unes 1.500 persones, segons van indicar des d'Andorra Turisme. Durant la segona jornada de l'Andorra Red Music l'assistència va augmentar, amb 2.128 persones, segons ha informat Andorra Turisme.

El Jambo Street

Ahir també va ser la tercera i darrera jornada del Jambo Street Music, la iniciativa dels músics del país per ambientar les hores prèvies als concerts de l'Andorra Red Music. Després de veure la resposta del públic, els grups andorrans van manifestar que «no es fa gaire música al carrer» i aquest projecte «es pot considerar un gran èxit». Així ho va valorar el membre de Taylor & son, Jordi de Miguel. L'acollida va ser molt bona, va assenyalar el cantant de la Velvet Blues Band, Pablo Villar, i esperaven que ahir l'afluència de públic fos encara major, tenint en compte que avui és festiu, segons va informar l'ANA. Tot i així, tant De Miguel com Villar van assenyalat que s'haurien de fer «més activitats com aquesta». «Tothom s'ha d'implicat», va manifestar el membre de Taylor & son, tant els músics, com les institucions, com les associacions de comerciants, etc. En aquest sentit, va indicar que els comerciants del barri ja han mostrat el seu interès en col·laborar en el que faci falta «perquè cada setmana hi hagi rotació» i que hi hagi algun músic tocant al Centre Històric. «Tan de bo ho poguéssim fer més caps de setmana», va apuntar la cantant Amparo Frau. «La música s'ha d'escoltar una mica més al país», va afegir, «no estem massa acostumats però a la gent li agrada venir, escoltar música en directe...» va assegurar. La idea, com va indicar Jordi de Miguel, es poder fer alguna actuació durant l'estiu quan «faci caloreta i vingui de gust caminar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT