El River MoraBanc B guanya a Sants i materialitza l'ascens a EBA

• L'equip d'Eudal defenia un punt de renda i torna a imposar-se, aquesta vegada per 22 de diferència
BARCELONA

Els jguadors del filial del River MoraBanc celebrant l'ascens a Copa Catalunya, ahir als vestidors del pavelló de l'Espanya industrial Foto: BCA

Si aquesta no és la millor temporada de la història del BC Andorra, amb el permís de l'època ACB dels anys 90, poc ha faltat. El filial va posar ahir la cirereta del pastís a una temporada de somni, en la qual s'han aconseguit el 100% dels objectius. El primer equip va guanyar la Lliga Catalana, la Copa Príncep i el títol de l'Adecco Or; el B ha sigut campió de la Copa Federació i ahir va segellar la classificació per a la final del play-off d'ascens a la Lliga EBA. El títol està a un pas però pujar ja és matemàtic, tant per a l'equip de David Eudal com per al Salt, l'altre finalista. Així que el retorn a la Lliga Endesa arriba amb un panorama del tot optismista a nivell estructural del club ja que el filial podrà jugar una lliga més competitiva i per tant, tenir millors joves talents en competició que es formin d'una millor manera que a la Copa Catalunya.

Dos dels joves valors tricolors que han estat sent suplents amb pocs minuts però protagonistes al filial, van tornar a ser decisius ahir en el partit de tornada de les semifinals del play-off d'ascens. Toi Gabriel (23 punts) i Guille Colom (15) van ser els artífexs de la victòria a la pista del JAC Sants, per 67-89. A l'anada els tricolors defenien un punt de renda; ahir, 22 més de diferència. Sobren les paraules.

EL SANTS DOMINA AL DESCANS / Si bé és cert que el 67-89 delata una superioritat clara del filial del BC Andorra, la realitat va ser que l'eliminatòria no va estar gens clara fins els últims minuts. Perquè en la primera part el JAC Sants va ser el gran dominador, en un pavelló de l'Espanya Industrial de Barcelona que va estar a vessar, amb més de 300 espectadors.

Els locals van imposar el seu ritme de manera clara, amb una defensa en zona molt tancada que va dificultar molt els atacs dels d'Eudal, que difícilment podien buscar Rafa Casals i Toi Gabriel a la pintura. El tir exterior era imprecís però malgrat tot, els avantatges eren mínims: 21-19 al final del primer quart i 48-43 al descans. En aquell moment, el finalista era el JAC Sants.

GRAN DEFENSA, CLAU EN LA REMUNTADA / Continuava el partit amb el tercer quart però el River MoraBanc B no era el mateix; havia donat un salt qualitatiu a nivell defensiu. Molt sòlid, amb marcatges asfixiants, en aquells deu minuts els locals tan sols van poder anotar vuit punts. Els d'Eudal, fent honor a una de les frases cèlebres de Peñarroya que diu «l'encert en atac neix a partir d'una bona defensa», van capgirar la situació per arribar al tram decisiu amb un avantatge de set punts: 56-63.

Els locals estaven contra les cordes i van buscar totes les maneres possibles de tornar a equilibrar l'electrònic; per a més inri, Dani Marín, que havia forçat per jugar amb una fissura al menisc, va notar una punxada als isquiotibials i no va poder jugar més. L'equip andorrà, però, va continuar ferm en defensa, sense fissures, i cada vegada gaudia d'atacs més fàcils de finalitzar. A mida que s'apropava la botzina final van aparèixer les preses, les errades i els nervis en els locals. A tres minuts per al final el camí cap a la final i cap a l'ascens era una autopista: 64-82. Marín ja no hi era a la pista, però va poder celebrar el que per a ell és el 7è ascens com a jugador del BC Andorra.