PUBLICITAT

CDA vol que l'Aran sigui una Entitat Territorial Autònoma

  • El partit vol donar un cop de mà al catalanisme polític
EL PERIÒDIC
ARAN

Periodic
Jordi Rull, secretari d'organització de Convergència Democràtica Foto: ACN

El document aprovat per Convergència Democràtica Aranesa durant la seva Convenció Nacional, reclama per a l'Aran una Entitat Territorial Autònoma amb capacitat legislativa i executiva, així com una major capacitat econòmica i financera. Àlex Moga, secretari general de CDA, va dir que el partit té com a objectiu donar un cop de mà al catalanisme polític en un moment crucial. Moga va afegir que es vol retornar el cop de mà que han tingut durant els darrers 35 anys que els ha permès recuperar la seva identitat, història, institucions i capacitat política. Jordi Rull, secretari d'organització de CDC, va dir que en una Catalunya que vol exercir el dret a decidir l'Aran hi trobarà encaix i reconeixement.

CDA s'ha posicionat al costat de CDC i va manifestar el seu suport al posicionament de CDC sobre el dret a decidir i del vot al referèndum per un òc, òc ( sí, sí en aranès).

Moga va afirmar que l'aranesisme ha d'apostar de manera decidida pel catalanisme com a identitat nacional que millor ha comprès el poble aranès retornant-li drets propis. Aquest reconeixement es completarà la propera setmana amb l'aprovació de la Llei d'Aran al Parlament de Catalunya. Per Moga la convenció nacional de CDA va servir per enfortir els lligams polítics amb CDC i renovar l'aranesisme i fer-lo més modern per exportar al món la identitat d'aquest territori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT