PUBLICITAT

Progrés denuncia augments del 129% a l'Escola de Música

  • Lamenta que s'hagi utilitzat el canvi en el sistema de quotes per incrementar els preus
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Concert de cant coral alumnes de l'Escola Municipal de Música Foto: aj. de la seu

El grup municipal de Progrés a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell va votar en contra de l'aprovació dels nous preus públics per a les escoles municipals, de cara al curs vinent, ja que opina que recullen augments desproporcionats que dificulten, l'accés dels ciutadans a l'educació i la cultura.

Aquesta aprovació de plenari, de les ordenances fiscals de cara al curs 2014/2015, arriba, segons el grup d'Òscar Ordeig, «després que l'equip de govern hagi hagut de rectificar i suspendre el sistema de quotes vigent durant els dos últims cursos. D'aquesta manera, si es comparen els preus públics entre els cursos 2011/2012 i 2014/2015 (sistema de quota única) els augments són abusius, arribant al 129% en alguns casos de l'escola de música» .

En cas de l'escola municipal de música els augments són generalitzats, segons Progrés, «amb una mitjana del 51% respecte dos cursos enrere. Arribant al 129% d'augment en el cas de la quota de Sensibilització de la mateixa escola».

També en el cas de la Llar Municipal d'Infants Els Minairons, ja que la La Grandalla està tancada, la quota passa de 103€ a 123€, gairebé un 20% d'augment, indica l'oposició. Progrés ja va anunciar la seva intenció de replantejar quotes i horaris per millorar-ne l'accés de les famílies.

greu perjudici / Progrés afirma que aquests augments continuats de les quotes és «totalment excessiu i pot representar un greu perjudici per les economies familiars que tant estan patint els efectes de la crisi». Tanmateix, el grup de Progrés sempre ha defensat una quota fixa, «amb ajudes per a les famílies amb dificultats, la qual cosa pot facilitar conèixer fàcilment quin serà el cost i l'accés a aquests serveis educatius».

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, considera que «la Generalitat ha abandonat les escoles de música retirant les subvencions i l'equip de govern de l'Ajuntament fa el mateix amb els augments dels preus de les escoles municipals».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT