PUBLICITAT

Estats Units venç

  • L'estació d'Aspen s'imposa a la candidatura d'Andorra per rebre les Finals de la Copa del Món de 2017
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment de la inspecció de la FIS a l'Àliga, al novembre de 2013, quan s'estava preparant per rebre les passades Finals de la Copa d'Europa Foto: ÀLEX LARA

El pes d'una estació dels Estats Units com Aspen, històrica i d'altíssim nivell, ha acabat amb les esperances andorranes perquè la candidatura del Principat que aportaven la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) i Grandvalira sigués l'elegida. Així, finalment és la plaça nord-americana, per davant de la suïssa de Lenzerheide i de la de Soldeu-El Tarter la que acollirà les desitjades Finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2017, segons la resolució que es va fer pública ahir una vegada reunida la FIS en el marc del Congrés de la federació internacional que ha acollit aquesta setmana Barcelona.

El centre mundial de l'esquí serà a finals de la temporada de 2017 a Aspen, i no a Andorra com anhelava la FAE, Grandvalira i fins i tot el Govern d'Andorra, que havia apostat clarament per aquest esdeveniment esportiu, tot sabent de l'impacte mediàtic i, per tant, de promoció i turisme que podia tenir per al país. Toni Martí va ser present aquesta setmana a Barcelona per donar suport a la candidatura andorrana que presentaven de la mà Conrad Blanch, director general de Grandvalira-Ensisa, i Albert Coma, president de la FAE.

Tots els pesos pesants del Principat eren enfront dels mandataris de la federació internacional i la resta de delegacions, per tal d'intentar vendre un projecte seriós i treballat que tenia com a base les Finals de la Copa d'Europa que es van rebre al Principat aquesta passada temporada, a més de les diferents proves internacionals com l'anterior Copa del Món de 2010, diferents Copes d'Europa i una nova cita de la Copa del Món que arribarà a Andorra el pròxim 2016.

ANDORRA, LA TERCERA EN L'ELECCIÓ / Aspen compleix aniversari en 2017, 50 anys d'estació, segons va informar ahir Grandvalira, cosa que podria haver tingut pes en la decisió de la FIS. En tot cas, Andorra competia també amb l'estació suïssa de Lenzerheide que ja ha acollit aquestes Finals de la Copa del Món en la passada temporada, i en l'elecció final la tricolor va quedar la tercera.

COMPETICIONS AMB DATES / Les properes cites confirmades ja en el calendari FIS a Grandvalira són les Finals de la Copa d'Europa masculina i femenina de velocitat, que tindran lloc del 19 al 22 de març de 2015 a la pista Àliga del sector el Tarter. S'hi celebraran dues proves de súper gegant, dues de descens i una súpercombinada, aquesta última sol·licitada expressament pels tècnics de Grandvalira, que servirà com a assaig per la següent gran fita esportiva, la Copa del Món femenina de 2016 (27 i 28 de febre).

MÉRIBEL, SAINT MORITZ I ASPEN / Amb la decisió d'ahir, les Finals de la Copa del Món tindran en el calendari de la FIS les cites de 2015 a Méribel (França), en 2016 Saint Moritz (Suïssa), i en 2017 Aspen (Estats Units). Així mateix, els Campionats del Món també tenen data fins 2019: Al 2015 seran a Beaver Creek-Vail (Estats Units), al 2017 a Saint Moritz (Suïssa), i al 2019 a Are (Suècia).

QUILÒMETRE LLANÇAT, A CASA /Grandvalira acollirà els Campionats del Món de Km Llançat de 2015 (28 de febrer a l'1 de maig), i dues proves de la Copa del Món: 2 i 3 de març de 2015.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT