PUBLICITAT

Quaranta anys convertint cases en llars arreu del món

  • La Fundació Ronald McDonald ha ajudat a set famílies andorranes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pérez i Bataller xerren abans de la conferència, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Fundació Jacqueline Pradère, en col·laboració amb la Fundació Infantil Ronald McDonald, va organitzar ahir una conferència sota el nom Fundació Infantil Ronald McDonald: creant Llars per a nens hospitalitzats. La xerrada, al Centre de Congressos, va anar a càrrec de la presidenta de la Fundació Infantil Ronald McDonald, Blanca Isabel Moreno, i del gerent de la mateixa fundació, Ángel Bataller. Aquesta entitat treballa des del 1974 (des del 2002 a Espanya) ajudant a famílies amb nens hospitalitzats. Ofereix unes instal·lacions properes als centres mèdics a nens i nenes que reben tractament de llarga durada. «Una llar fora de la llar», com ells anomenen.

Bataller va explicar que des que impulsar la fundació a Espanya han atès a unes 1.500 famílies, d'entre les quals n'hi ha de set andorranes, que han estat convivint amb d'altres a la llar propera a l'hospital de la Vall d'Hebron. La convivència amb d'altres famílies és un dels punts en el que se sustenta el treball de la Fundació. «Quan a un fill se li diagnostica una malaltia tot és nou per a la família, i es important conèixer-ne d'altres que estan passant pel mateix», va exposar Bataller. Els infants segueixen tractament mèdic a l'hospital i la resta del dia el passen a les cases de la fundació, on s'hi organitzen tallers, activitats esportives i d'altres propostes d'oci.

Evidentment, aquests infants sempre estan acompanyats dels seus pares i germans (fins i tot hi ha habitacions per a sis persones, perquè hi puguin conviure els avis), ja que «els beneficis de fer una rehabilitació en comunitat estan demostrats», va destacar Bataller.

La primera casa Roland McDonald es va obrir l'any 1974 als Estats Units, i des de llavors dos milions de famílies han trobat una llar a alguna de les 338 cases Ronald McDonald repartides per 35 països. A Espanya n'hi ha quatre.

Pel que fa als criteris de selecció, són els serveis socials de l'hospital qui deriven les famílies a la fundació, i aquesta accepta donant preferència sobretot als que viuen més lluny del centre hospitalari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT