PUBLICITAT

Fitch manté a Andbank l'A- amb perspectiva estable

  • L'agència destaca la fortalesa i el creixement dels actius de l'entitat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut les valoracions d'Andbank en A- a llarg termini i F2 a curt termini amb perspectiva «estable». Segons va indicar ahir el banc en un comunicat, aquesta nota està impulsada pel seu «perfil internacional, la fortalesa de l'entitat i el creixement dels actius sota gestió». A més, assenyalen que «Fitch considera que l'augment dels actius internacionals de l'entitat reduirà el possible impacte de futurs canvis reguladors i normatius».

Fitch situa la ràtio de core capital d'Andbank en un 20,8% malgrat l'efecte negatiu que podria tenir l'adquisició de Banco Inversis i que l'agència creu que es recuperarà «en un període curt de temps».

L'agència ha confirmat el Support Rating i el Support Rating Floors en 5 i NF, respectivament. Segons l'entitat, l'agència considera amb això que «la probabilitat que Andbank necessiti ajuda és baixa».

El banc indica que la perspectiva «estable» reflecteix «la previsió de Fitch que el perfil financer i creditici del banc es mantindrà constant».

En el comunicat es destaca que la valoració de Fitch pren encara més rellevància si es té en consideració l'entorn actual així com l'important operació de Banco Inversis. Fitch ja va ratificar l'agost de l'any passat el ràting d'Andbank en A- amb perspectiva estable, després de l'anunci de l'adquisició del negoci de banca personal i privada de Banco Inversis. El març del 2014, Andbank explica que ha esdevingut «el primer banc andorrà per volum de negoci (suma de recursos de clients i crèdits), amb un volum per damunt dels 16.200 milions d'euros».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT