PUBLICITAT

La campana del Consell

  • El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, entrega la nova campana H És un símbol de continuïtat amb l'antiga seu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mandicó i el conseller general demòcrata Martí Salvans inspeccionen la nova campana, ahir Foto: ana / j. p. c.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i el cònsol menor, David Palmitjavila, van fer entrega ahir de la nova campana per a la seu del Consell General. Els cònsols la van lliurar al síndic general, Vicenç Mateu, i a la subsíndica, Mònica Bonell, i després la van col·locar i van comprovar que tingués bona ressonància. Des de fa tres anys, quan es va estrenar la nova seu del Consell General, la parròquia canillenca havia cedit una petita campana a la institució per tal que la poguéssin utilitzar per marcar l'inici de les sessions. Ara, han volgut obsequiar la nova seu amb una campana pròpia.

Mateu va recordar que, quan van traslladar-se a la nova seu, «se'ns va presentar el problema de saber com començaríem aquí les sessions, perquè el nou hemicicle ja tenia tots els mitjans tècnics que permetien instal·lar-hi un timbre sonor». Així, Mateu va explica4 que «primer vam decidir que en lloc d'un timbre normal, podríem utilitzar el so d'una campana com a record, i fins i tot vam arribar a enregistrar el so de l'antiga de la Casa de la Vall».

No obstant, el síndic general va afegir que «després de parlar-ho amb el conseller general que tenia l'honor de tocar-la, Martí Salvans», van estar d'acord que conservarien la tradició de tocar una campana per marcar l'inici de les sessions, «com a símbol de continuïtat entre l'antiga seu de la Casa de la Vall i la nova».

El conseller de més edat de Canillo, l'encarregat de marcar els inicis de sessió, en aquest cas Salvans, s'hi va expressar en el mateix sentit que Mateu. Va destacar que «la campana té un simbolisme, i és important que no es perdin les tradicions, i que es continuï tocant». Salvans també va indicar que «es tracta d'una campana no massa exagerada, d'uns 30 centímetres de diàmetre, i que quedarà molt ben integrada en l'espai». El síndic general va afegir que «d'aquí uns dies hi haurà la inauguració oficial de la nova seu amb els dos coprínceps, i amb la incorporació d'avui completem l'edifici».

L'entrega d'ahir també va servir per retornar a la parròquia de Canillo la campana que s'ha fet servir fins ara, cedida pel comú canillenc, al cònsol major, i perquè tots els assistents hagin pogut comprovar el bon funcionament de la nova, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT