PUBLICITAT

La Seu instal·la un rocòdrom exterior en ple parc olímpic

  • Les obres d'instal·lació tenen una durada prevista de tres setmanes
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell està instal·lant el rocòdrom municipal al parc Olímpic del Segre, concretament a l'esplanada de gespa que hi ha a la banda sud del canal d'aigües tranquil·les d'aquesta instal·lació esportiva.

L'empresa Top 30 està instal·lant a l'aire lliure un rocòdrom d'aproximadament 11 metres d'amplada i 15 metres d'alçada i un boulder de 3,60 metres d'ample i 3 metres d'alçada, fet que suposa una superfície escalable d'aproximadament 269 m2 de dificultat i 40m2 de mur de boulder. S'utilitza el panell Top Lightware Flat.

Les obres d'instal·lació tenen una durada prevista de tres setmanes i suposaran una instal·lació peculiar i única en el Pirineu català.

A més a més, l'equipament tindrà una coberta que permetrà el seu ús en cas de pluja moderada, un tancat per a limitar-ne l'accés per qüestions de seguretat i il·luminació artificial que permetrà que es pugui utilitzar també de nit.

Les característiques del rocòdrom fan que sigui una instal·lació multifuncional. Per les mides i qualitat, s'hi podran organitzar competicions d'àmbit internacional, ja que l'estructura permet que es puguin equipar diverses vies d'escalada i amb diferents graus de dificultat.

Aquest equipament suposarà també un complement a les diferents zones naturals d'escalada que hi ha a la comarca i per als molts afeccionats que practiquen aquesta modalitat esportiva.

L'equipament també està pensat com a reforç de l'oferta turística i lúdica del Parc del Segre. La instal·lació es pot adaptar a l'escalada d'iniciació i esdevenir una activitat més per als grups escolars i familiars que fan ús del Parc del Segre. En aquest sentit ja s'està treballant en un programa de gestió i d'oferta de noves activitats vinculades a l'escalada i s'ha fet una formació específica als treballadors del Parc del Segre i als monitors de les Escoles Esportives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT