PUBLICITAT

«Sacrifici i molta il·lusió» per fer front al pròxim Trial de les Nacions

  • La FMI, que es traslladarà a Sant Julià, presenta un equip amb cares noves i el femení amb Bonet i Villegas
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
D'esquerra a dreta, Cabanes, Villegas, Bonet, Torres, Font i Albós, ahir en la presentació de l'equip nacional Foto: COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els pròxims 13 i 14 de setembre Sant Julià de Lòria acollirà el Trial de les Nacions i per a aquesta fita la Federació de Motociclisme (FMI), que deixarà el Casal de l'Esport per marxar a la parròquia laurediana, ha format un equip d'homes i dones carregats de piles per «fer-ho el millor possible», com van manifestar ahir la majoria de membres de l'equip. En seran sis els representants tricolors, dels quals dues seran dones –Sandra Bonet i Alba Villegas–, el que suposa la novetat d'aportar un equip femení a aquesta competició. «Tots estan posant de la seva part molt sacrifici i il·lusió», va assegurar l'entrenador de la FMI, Xavi Miquel, que va destacar les cares noves de Miquel Font o Pere Torres en un procés de recerca de nous valors.

«Serà una competició de país, no de pilots, i el que estem fent fins ara és adaptar-nos a córrer en equip», va assegurar el tècnic, que va mostrar una confiança cega en el rendiment d'un bloc de pilots que veu molt implicats en el projecte. Es tracta, per part femenina de Bonet i Villegas, mentre que per part masculina el formaran Albert Cabanes i Marcel Albós com a veterans, i la nova escola de Pere Torres i Miquel Font. «Farem un treball d'equip i intentarem donar la millor imatge possible del nostre país», va dir Torres. «El repte és acabar, i estic segura que amb Alba marcarem», va assegurar Bonet.

NO HI HA CANVI GENERACIONAL / Albert Cabanes, un dels veterans, va recordar ahir que cal un canvi generacional. Ell va participar en la primera vegada que es va fer el Trial de les Nacions, i també al 2008: «És mal senyal que Marcel (Albós) i jo seguim en l'equip, mentre que la resta de països vindran renovats, i de fet no coneixem als pilots». És precisament per això que el lauredià veu «sincerament, molt díficil», repetir la 5a posició que es va obtenir en 2008. Així mateix, el tècnic Xavi Miquel va afirmar respecte al relleu generacional: «Crec que amb aquesta gent d'ara, en sortirà, de nova».

ANDORRA, AL GRUP INTERNACIONAL / El Trial de les Nacions tindrà com a seus Nagol, Aixirivall, però sobretot la zona de la Rabassa. Seran 18 zones per als homes i 15 per a les dones, i si el 13 i 14 de setembre es disputa aquesta fita, serà el divendres 12 quan part d'aquests recorreguts serviran per a la prova de la Copa del Món que també acollirà Sant Julià. En les Nacions, Andorra serà al Grup Internacional, amb Brasil, Estats Units, República Txeca i Austràlia, mentre que el Grup A hi seran Espanya, França, Gran Bretanya, Itàlia i Alemanya.

LA FMI DEIXA EL CASA DE L'ESPORT / La FMI va anunciar ahir que deixa el Casal de l'Esport i marxa a Sant Julià, on la cònsol Montserrat Gil va informar que se'ls cediria un espai per instal·lar-s'hi perquè és la parròquia laurediana la que més motociclisme respira. «Des del Govern no ens han dit si hem de deixar el Casal, però si l'opció és Ordino, no ens va bé anar-hi. A Sant Julià serà molt més fluid per nosaltres», va assegurar el president de la FMI, Josep Puntí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT