PUBLICITAT

Carchat ja lidera el grup N de l'Espanyol i Vinyes també domina

  • El Rias Baixas torna a posar els dos pilots andorrans en les primeres posicions de les seves categories
EL PERIÒDIC
VIGO

Periodic
Carchat, amb Ribeiro al seu costat dins del Mitsubishi Lancer Evo, durant la cita gallega del CERA del passat cap de setmana Foto: ACSM RALLYE TEAM

El lideratge del Grup N era l'objectiu de Joan Carchat (Mitsubisji Lancer Evo d'ACSM Banco Madrid) en el Ral·li Rias Baixas d'aquest passat cap de setmana, i ho va assolir. Per altra part, Joan Vinyes (Suzuki Motorsport) va aconseguir també ser entre les primeres posicions en aquesta prova del Campionat d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt (CERA), pujant al calaix més alt de la seva categoria de Divisió 2. El cap de setmana ha estat productiu per als dos representants del motor del Principat, però també ha suposat molt d'esforç.

En la classificació scratx del Rias Baixas, Joan Vinyes va ser 3r a 3min 25,4s del més ràpid, Sergio Vallejo (Porsche 997 GT3), mentre que Joan Carchat va ser 5è a 7min 03,0s. El triomf va ser per als germans Vallejo després que el seu rival directe al triomf, l'equip local, Meira-Bañobre (Mitsubishi Lancer Evo X), tingués una sortida de pista en el primer pas per As Neves. La segona plaça, en el podi de la Porta do Sol de Vigo, va ser per Fuster-Aviño (Ford Festa R5).

CARCHAT, LLUITA I PUNXADA / Per a Carchat va ser una cursa llarga i dura en què tampoc no va poder evitar els entrebancs mecànics. Problemes amb la caixa de canvis del seu Mitsubishi i una punxada van posar el toc de nervis en una competició en què, amb tot, van aconseguir ser els més ràpids del Grup N i situar-se líders de la categoria per primera vegada en la temporada.

«Per fi vam rematar la prova i ho vam fer molt contents», va dir el pilot ordinenc. «Ja som primers del Grup N, i a més amb una cinquena posició de la general scratx, que suposa una bona suma de punts en totes les classificacions, i una victòria en la Mitsubishi Evo Cup», va manifestar Carchat, que reconeixia que ho havien passat malament tant ell com el seu copilot, Claudi Ribeiro, per poder ser competitius: «Hem patit de valent, canviant una roda en ple tram per una punxada, i amb problemes a la caixa de canvis, però tot i això tot ha acabat bé».

La competició, en tot cas, no s'atura per a l'ACSM Team, ja que d'aquí a dues setmanes es disputa una nova prova del CERA, el 47è Ral·li d'Ourense. «Ara hem de continuar treballant», assegurava Carchat, «fer una bona revisió del cotxe i pensar en la pròxima cita, Ourense, una altra prova que promet ser molt selectiva, dura i competitiva com ho és any rere any, i com ho són les tres proves gallegues del calendari».

VINYES DOMINA EN DIVISIÓ 2 / Deu anys després (2004) d'aconseguir el triomf, Joan Vinyes va repetir en el podi absolut del Rias Baixas, en aquesta ocasió al costat de Jordi Mercader i al volant del Suzuki Swift. El tàndem de l'equip Suzuki Motorsport va liderar de principi a fi la seva categoria (Divisió 2) i una vegada completat el traçat es va situar en la 3a posició scratx de la prova gallega que complia el seu 50è aniversari.

La meteorologia va tenir protagonisme en les jornades prèvies: els equips van fer els reconeixements amb pluja, boira i fred. En el shakedown les zones humides en el tram de 3,5km també van ser freqüents. A partir d'aquest moment el sol i un aire molt fresc van ser els protagonistes. Vinyes-Mercader van afrontar la prova amb l'objectiu de repetir el triomf parcial aconseguit a Còrdova fa unes setmanes. En la doble passada pel bucle de les dos especials (Chenlo-Morgadans y Nigrán) que es van disputar en la primera etapa, l'equip de Suzuki Motorsport va aconseguir els millors registres de la Divisió 2 i va acabar al parc tancat del IFEVI amb 56,4s d'avantatge sobre el seu company Gorka Anxustegi, segon en aquell moment, i a la 5a plaça de la provisional de la prova.

La segona etapa s'iniciava amb el primer pas per l'especial reina del ral·li, Fornelos (30 km). Vinyes-Mercader continuaven marcant els millors parcials i les diferències s'anaven incrementant al seu favor. Els abandonaments de Meira i Pernía van deixar Vinyes, mancant l'últim pas per Fornelos i As Neves, a la tercera plaça de l'scratx. Es tractava de gestionar les diferencies i sobretot la tensió. Vinyes-Mercader van aconseguir confirmar el seu millor resultat al volant del Suzuki Swift S1600.

«Em sento molt content pel resultat. Sempre comento que nosaltres no tenim una altra opció que jugar amb la regularitat per estar entre els millors de l'absoluta. Aquesta vegada tot ha sortit de manera impecable i hem pogut completar amb un excel·lent resultat la nostra actuació en un ral·li sempre complicat com és el Rias».

BESOLÍ DEBUTA AL VOLANT RACC / Per altra part, Marcel Besolí i Albert Pérez (Peugeot 107) van acabar el Ral·li Empordà, primera prova d'asfalt del Volant RACC 2014, en la 6a posició. Per al pilot, que aquest any compta amb el suport del Programa de Joves Pilots de l'Automòbil Club d'Andorra, va ser el primer contacte amb unes especials de molt renom i una confrontació directa amb els que seran els seus rivals al llarg de la temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT