PUBLICITAT

El Lusitans es referma: «Molina no té la residència»

  • L'entitat que dirigeix Da Silva afirma que recorreria «fins a l'última instància»
I.MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Antonio da Silva Foto: EL PERIÒDIC

La final de la Copa Constitució 2014 portarà cua. EL PERIÒDIC D'ANDORRA publicava en l'edició d'ahir que l'FC Lusitans havia impugnat el passat dimarts la derrota per 1-2 contra la UE Sant Julià per alineació indeguda d'Alberto Molina. Cap de les dues entitats va voler fer declaracions al respecte, però el president de l'entitat laurediana, Albert Carnicer, havia deixat ben clara la seva postura a banda d'afirmar que no sabia res d'aquesta notícia: «Per part nostra tot està correcte», va dir.

Ahir, el seu homòleg del Sant Julià, Antonio da Silva, va trencar el silenci per refermar-se en la seva postura de que Molina no tenia els papers en regla: «Molina no té el carnet de residència i si cotitza a la CASS ho està fent de manera il·legal». Segons va explicar, el Lusitans va anar a Immigració «a través d'una empresa amiga» per saber si el jugador català estava regularitzat i es va trobar amb la negativa que finalment l'ha fet denunciar aquest fet al Comitè de Competició. Perquè el Sant Julià ja tenia els quatre extracomunitaris que mana la llei i amb Molina, tot i constar com a resident, tampoc podria constar com a estranger: «Nosaltres no volem fer mal a ningú però demanem justícia. La llei ha de ser igual per a tothom. Tenim clar que la Lliga està adulterada per aquest cas i recorreríem fins a l'última instància en cas que fos necessari», va dir Da Silva com a portaveu d'un club que està «indignat» amb aquesta situació.

Molina, de 27 anys, va rebre un permís provisional de residència a l'octubre de l'any passat, tot just quan estava a punt de canviar la Llei de l'Esport. Va debutar pocs dies després i des de llavors ha jugat des de llavors 21 partits. Al desembre, però, li van denegar la documentació definitiva. Fins la final de Copa, però, no ha estat denunciat: «Nosaltres no ho sabíem perquè sinó hauríem fet la denúncia abans», va deixar clar Da Silva.

La situació actual es fa encara més complexa perquè, gràcies a la victòria en la final de la Copa, el Sant Julià s'ha guanyat una plaça per disputar l'Europa League. Si Competició dóna la raó al Lusitans hauria de ser l'equip que dirigeix Vicenç Marquès qui es guanyi el dret qui es quedi amb dita plaça però si cal recórrer a altres instàncies el cas es podria perllongaria de manera considerable. I d'aquí a un mes, el 3 de juliol, hi ha el partit d'anada de la ronda prèvia. Si ha de passar per Competició, Apel·lació, la comissió Jurídica Esportiva i el TAS no hi haurà temps material per rectificar a temps, en cas que alguna de les instàncies donés la raó al Lusitans. En aquest cas, el Sant Julià també tindria dret a rèplica, així que el tema portarà cua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT