PUBLICITAT

Radio Andorra: el 2016, sí que sí

  • Esteve diu que la fuga de fons només retardarà el projecte «un parell de mesos»
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La sala de màquines de l'edifici històric de l'emissora, ahir, en ple inventari dels béns mobles de l'estació Foto: TONY LARA

Un retard de res. Un parell de mesos com a molt. Aquest és tot l'impacte que tindrà en el futur Museu de la Ràdio l'exòtic transvassament de fons acordat dimecres pel Consell de ministres. Ja saben, els 970.000 euros inicialment consignats en el pressupost al projecte museogràfic i que finalment es destinaran a la remodelació del Poliesportiu d'Andorra. Per dir-ho clar i català: l'art de despullar un sant per vestir-ne un altre.Així ho va assegurar ahir el ministre de Cultura Albert Esteve, que sosté a més que té la garantia del Govern que els pressupostos del 2015 inclouran de nou aquesta partida: «Així ho va assegurar el ministre portaveu».

Diu Esteve que va ser una decisió consensuada, que el Govern es va veure en la necessitat de trobar ni que fos sota les pedres (de Radio Andorra, s'entén) el milió d'euros que calen per adaptar el pavelló a les exigències de l'ACB, i que el projecte museogràfic de Radio Andorra era, entre els que es movien en aquestes quantitats, «el que més difícil ho tenia per adjudicar-se durant aquest any». Com a molt d'hora, a mitjans de desembre. Així que fins i tot hi cap una lectura positiva: «Aquest retard ens dóna una mica més de marge per acabar el projecte, i en lloc de convocar el concurs al desembre, el convocarem molt probablement al febrer».

Així que dos mesos. El calendari de Radio Andorra queda ara i segons el ministre com segueix: el juny es convocarà el concurs per redactar el projecte arquitectònic, que està previst adjudicar al setembre. Això no es toca. El que canvia és l'execució d'aquest projecte, que és licitarà el primer trimestre de l'any que ve. També és immediata la convocatòria del concurs per elaborar el discurs museístic del futur Museu de la Ràdio: és a dir, els continguts, que s'elaboraran a partir del pla director que està acabant de perfilar Sylvain Athiel –l'ànima de tot plegat— amb l'assessorament d'una comissió tècnica i amb un objectiu: que el Museu obri les portes com a molt tard a començaments del 2016.

Amb sorpreseta inclosa: el mateix Athiel ja va advertir ara fa un any que vol allunyar-se del que tots tenim al cap quan parlem de «museu». Que vol una cosa més dinàmica, interactiva i viva. Això es traduirà –de moment, i segons el que va avançar ahir el ministre– en una sala d'exposicions permanent i una altra destinada a les exposicions temporals –fins aquí, res de revolucionari, ja es veu– que es completaran amb una emissora de ràdio per Internet que es nodrirà –atenció– dels fons discogràfics de l'estació. Segur que ho recorden: aquells 115.000 discos –entre els de pedra i els de vinil– actualment en fase de catalogació.

Això entra dintre de l'apartat de les bones intencions, com la de batejar amb el nom del recentment traspassat William Danjon una de els sales del museu i, en aquesta lína, convidar a la inauguració els supervivents de l'era daurada de l'estació –Lidia Merino, Carmen del Monte i, per què no, la centenària Maria Escrihuela... El que ja és una sòlida realitat és l'inventari dels béns mobles de Radio Andorra, a càrrec de l'empresa Retoc. El cert és que si hem esperat 30 anys, ara tampoc on ve de dos mesos. Si és que han de ser dos mesos, és clar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT