PUBLICITAT

BancSabadell d'Andorra augmenta els beneficis en un 5% el 2013

  • L'objectiu és augmentar el 13% actual de quota de client de país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la junta d'accionistes, ahir al matí al Centre de Congressos d'Andorra la Vella Foto: TONY LARA

el president de BancSabadell d'Andorra, Robert Cassany, i el conseller delegat de l'entitat, Miquel Alabern, van ser els encarregats d'obrir ahir al matí l'acte de celebració de la junta general d'accionistes. Ambdós van coincidir a destacar els bons resultats obtinguts durant el 2013, amb un increment dels beneficis del 5,07%, assolint els 6,96 milions d'euros, i en paral·lel un augment dels recursos gestionats del 10%, que en xifres absolutes representa un total de 1.423,78 milions.

Així, el president de l'entitat va informar que la xifra de repartiment de dividends s'ha situat en 2,38 milions d'euros, a un preu de 4,75 euros per acció, amb un rendiment per a l'accionista del 7,9% sobre el nominal.

Igualment, el director general de BancSabadell d'Andorra, Josep Segura, va valorar positivament l'augment dels fons gestionats en un 10%, insistint que això és primordial per a l'entitat, «perquè la gestió de patrimonis i de fons d'inversió és una prioritat del banc perquè ho sabem fer». Per la seva banda, Cassany va destacar que l'entitat manté des del 2008 una «lleu però sostinguda progressió» i que són el banc «amb el millor comportament del sector des de l'inici de la crisi».

Pel que fa a les ràtios de solvència del banc, són el doble del mínim exigit del 10%, i en el cas del ràtio de liquiditat també se situa prop del doble exigit legalment.

Més clients de país / De cara al 2014, segons va informar Segura, es preveu un inici lent de la recuperació econòmica, ja que considera que «hem tocat fons». Així, el banc encara l'exercici amb voluntat de seguir creixent, i concretament de fer-ho augmentant el nombre de clients al país. Segura va indicar que actualment disposen d'una quota de mercat entre el 12 i el 13% del total i que «tenim molt camí per recórrer». A més, va recordar que «som l'únic banc que no fa internacionalització» i que per tant «Andorra és l'objectiu, el que sabem treballar», afegint que «com que ens hi dediquem pensem que seguirem creixent l'any que ve».

Pel que fa a la inversió creditícia, que al 2013 va patir «una lleu davallada» del 5,26%, Segura va opinar que «tots sabem que hi ha la sensació que els bancs no fan crèdit, però no és així». Va explicar que l'any anterior hi havia uns tipus d'interès baixos i unes primes de risc elevades que feien que pogués ser interessant comprar un crèdit alhora que un producte financer de rendiment major. Això, però, al 2013 va deixar de ser interessant i en aquest àmbit es va reduir la demanda creditícia, va informar l'ANA. En total, els préstecs i crèdits a clients van sumar 380 milions d'euros, pels 408 del 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT