PUBLICITAT

La salvació en 90 minuts

  • FC Andorra es juga la permanència a Primera Catalana amb el Balaguer H El motor, també protagonista
I.MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Mitxubishi Lancer EVO X de Joan Carchat, en la darrera cita de l'Espanyol al ral·li Sierra Morena de Còrdov Foto: FACEBOOK

Aixovall viurà demà al migdia una final. L'FC Andorra jugarà en l'última jornada de la Primera Catalana un duel dramàtic per eludir el descens. A banda d'això els camps del Principat estaran plens aquest cap de setmana amb els trofeus de la base Danone Nations Cup i Micfootball7. El motor també tindrà una gran dosi de protagonisme amb el Campionat d'Espanya de Ral·lis al Rías Baixas i amb el Català a l'Empordà. Un cap de setmana que s'arrodonirà amb l'últim desplaçament del CE Sant Julià de futbol sala, ja salvat i sense objectius en el seu primer any a Tercera Divisió.

FUTBOL.

TRIOMF O A CREUAR ELS DITS UN EMPAT.

Un any dur, amb inici de la pretemporada amb retard i sense una junta directiva desmantellada arran del forat econòmic de més de 300.000 euros. Així va començar un curs 2013-2014 que acaba amb una dosi de dramatisme inèdita. L'FC Andorra es juga la permanència en l'última jornada, demà en horari unificat a les 12 del migdia i davant un rival directe com és el Balaguer.

Fins a cinc equips pengen d'un fil amb tres places que aboquen al descens així que a l'equip de Justo Ruiz només li val una cosa: «Hem de guanyar. No podem pensar en una altra cosa. L'empat és un risc molt alt, baixaríem gairebé segur», va alertar ahir Justo Ruiz, qui ha viscut una setmana ben difícil havent d'alternar feina amb l'Andorra i la sub-21 que dirigeix i que va jugar ahir contra Eslovènia.

També ha estat difícil per a Marc Ferré i Leo Alves, partíceps de la selecció i del club. Sobretot el segon, tot apunta a que jugarà dos partits en un marge inferior a les 48 hores.

La bona notícia és que des de dilluns se sap que el conjunt tricolor jugarà a Aixovall i no a Alàs. La dolenta, que Ildefons Lima està sancionat: «És igual. Necessitem onze Limas, onze guerrers», diu Justo.

 

RAL·LIS. VINYES I CARCHAT A LA LÍNIA DE SORTIDA

El Ral·li Rías Baixas que presideix el també màxim mandatari del Celta de Vigo, Fernando Mouriño, acull avui la tercera cita puntuable per al Campionat d'Espanya de ral·lis d'asfalt. L'equip Suzuki Motorsport de Joan Vinyes serà a la línia de sortida per tractar de dominar la Divisió II i intentar aprofitar els defalliments que puguin tenir els cotxes amb més potència amb la finalitat de ser entre els més ràpids en l'escratx.

Si la forta calor va sorprendre a la majoria fa unes setmanes a Còrdova, a Vigo, serà diferent. Segons Vinyes: «Tot és possible, és una prova que l'he disputat en condicions ben diferents i haig de reconèixer que segons l'estat de l'asfalt les dificultats de les especials varien de manera considerable. Veurem que passa aquest any, encara que de moment les perspectives semblen bones pels quals volen l'asfalt sec. Del que estic convençut, és que no faltarà la calor dels afeccionats que tornaran a seguir la prova amb entusiasme des de les cunetes. En referència a les especials de velocitat, poques novetats: El canvi de la primera especial, d'una tram urbà curt a un especial d'11 km, li dóna més rellevància a l'etapa inicial de la prova. Una vegada més haurem d'estar atents per evitar punxades».

L'equip ACSM-Banco de Madrid de Joan Carchat (Mitsubishi Lancer EVO X) també serà present en busca d'un triomf en el grup N: «Espero continuar amb les bones sensacions del darrer ral·li [Sierra Morena] i mirar d'estar en el grup capdavanter», va manifestar.

Ahir van haver-hi dues especials cronometrades de curta distància i entre avui i demà es completaran els prop de 560 quilòmetres del recorregut, dels quals 180 seran cronometrats dividnts en deu trams, encapçalats per Fornelos, l'especial estrella amb 32 km.

 

MÉS MOTOR I FUTBOL. MICFOOTBALL, DANONE NATIONS CUP I CATALÀ

A banda de l'Espanyol de ra·lis, Andorra tindrà també representació en el Català d'asfalt, que es desplaça en la tercera cita a l'Empordà. Allà estaran Josep Maria Membrado (Porsche 911 GT3) i Marcel Besolí (Peugeot 107).

En futbol, un dels problemes que van provocar que, per uns dies, l'FC Andorra es veia obligat a jugar a Alàs, és perquè totes les instal·lacions futbolístiques del Principat estaran ocupades per dues competicions de la base. Una és la fase andorrana de la Danone Nations Cup, el que es denomina el Mundial aleví de clubs –que ahir va viure la lligueta inicial–, i l'altra és el Micfootball7 que, com cada any, aplegarà moltes de les millor promeses del futur del futbol europeu amb equips com Barça, Espanyol, València o o Vila-real. S'espera que aquesta competició arrossegui més de 1.500 persones procedents principalment de Catalunya i la Comunitat Valenciana.

FUTBOL SALA. ÚLTIM PARTIT A DOMICILI DEL CE SANT JULIÀ

El CE Sant Julià és, amb l'FC Andorra, l'únic equip andorrà que juga a l'estranger que no ha acabat la lliga. La setmana que ve es quedarà sol. Avui, però, l'equip que dirigeix Talín Puyaltó afronta el darrer partit a domicili de la temporada. Ja sense pressió, amb els deures d'assolir la salvació ja fets, els lauredians, visiten la pista d'un Sport Esplugues que ocupa la quarta posició de la taula al grup 2 però que, sense opcions de pujar, també careix d'al·licients més que d'el d'acomiadar-se de la seva afició.

 

ALTRES ALTERNATIVES. KARATE A SANTA POLA, BTT AMB EL NACIONAL.

Poca cosa més queda d'un cap de setmana que promet emocions fortes, sobretot amb el futbol. Entre d'altres competicions hi ha el Campionat d'Andorra de ciclisme infantil 2014, en la modalitat de BTT. Es tracta de la segona prova del calendari, que es disputarà al circuit d'Engolasters avui al matí. També hi ha, per exemple, el Trofeu Internacional Vil·la de Santa Pola a Alacant, on hi haurà una delegació de fins a set lluitadors del club Fudo-Shin d'Escaldes. Poca cosa més queda a banda de l'homenatge que es va fer ahir a l'equip Pal-Arinsal de futbol sala que va jugar a Honor al 1994, en forma d'un partit amistós al Joan Alay.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT