PUBLICITAT

L'FC Lusitans impugna la final per alineació indeguda d'Alberto Molina

  • El club que encapçala Antonio da Silva al·lega que no té els papers d'esportista resident regularitzats
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Molina ?al centre? al costat de Fabio i el porter Coca, celebrant el títol de campions el diumenge passat Foto: ÀLEX LARA

L'FC Lusitans va presentar el passat dimarts una denúncia al Comitè de Competició a través de la qual sol·licitava que s'impugni la final de la Copa Constitució 2014 que va disputar el diumenge passat a l'Estadi Comunal i en el qual va perdre per 1-2 contra el Sant Julià.

L'entitat vermelha que presideix Antonio da Silva al·lega que l'alineació del migcampista amb el dorsal 6 Alberto Molina va ser il·legal, donat que no tenia els papers en regla. Es tracta d'una situació tan única com delicada, ja que el guanyador d'aquella final assolia una de les dues places reservades per disputar la prèvia UEFA Europa League 2014-2015. Tots dos equips no s'havien guanyat aquest dret en la lliga i es jugaven el bitllet a una carta; va guanyar el conjunt lauredià, però la situació pot capgirar-se per una guerra de despatxos i passar a ser el Lusitans qui tingui cita europea de clubs l'estiu que s'aproxima.

ELS PRESIDENTS ELUDEIXEN PARLAR / Aquest rotatiu es va posar en contacte amb els dos presidents però cap d'ells va voler fer valoracions sobre el tema. Albert Carnicer, màxim mandatari del Sant Julià va insistir a dir «no sabem res d'això» i «que nosaltres sapiguem tot està correcte»; un discurs que es va mantenir en la mateixa línia que la del secretari general, Josep Bazan, qui va al·legar que estava fora d'Andorra i que no estava al corrent de la situació. De la seva banda, Antonio da Silva va refusar pronunciar-se: «No tinc res a dir». Ni va negar ni va confirmar la notícia.

El cas és que arran de la notícia de dimarts i segons fonts , el Sant Julià es va posar en mans d'advocats per defensar la postura del seu jugador. Molina, de 26 anys i nascut a Barcelona, va confirmar el seu fitxatge pel conjunt de Raúl Cañete a l'octubre i va debutar el 20 d'aquell mes en la quarta jornada de lliga amb victòria per 1-0 davant precisament el Lusitans.

COTITZA A LA CASS / Molina es va integrar en la disciplina del Sant Julià al setembre, per la pretemporada. El club lauredià ja tenia quatre jugadors estrangers –que juguen a Andorra però viuen fora del país– i li pensaven fer una fitxa com a resident. Per aquelles dates estava a punt de modificar-se la Llei de l'Esport, que obligava als esportistes estrangers a dedicar-se única i exclusivament a treballar en el seu esport, sense cap altre complement laboral; com a professional, en definitiva. En ser un període de transició de canvi de lleis, Immigració li va trametre un permís de residència provisional que també va donar per vàlid la Federació Andorrana de Futbol (FAF) perquè li va tramitar la llicència. Des de llavors Molina viu a Andorra i cobra del Sant Julià amb la pertinent cotització a la CASS, de més de 1.000 euros. Ho té tot en regla.

Des del 20 d'octubre que va debutar, el migcampista del Sant Julià ha disputat deu partits de la fase regular, sis del play-off pel títol i cinc de Copa. En la final del torneig del KO va sortir d'inici i va jugar els 90 minuts. D'aquí prové la denúncia del Lusitans: alineació indeguda.

Però l'entitat laurediana té documents que demostren que Molina treballa al país de manera legal. La prova més inequívoca és que acumula vuit mesos cotitzats –d'octubre a maig–, però també porta d'altra documentació, com per exemple un escrit signat per un gestor en el qual es deixa clara la situació de residència provisional que va viure a l'octubre, sota l'autorització d'Immigració.

Sigui com sigui, el Comitè de Competició es reuneix els cada dijous per tractar la jornada ja viscuda el cap de setmana anterior i ahir, sobre la final de Copa de diumenge, es remet a exposar les sancions imposades, que són set i totes per targetes grogues. De la impugnació, ni rastre.

Segons fonts properes al Lusitans, l'entitat que presideix Da Silva medita retirar la denúncia, opció que ahir al tancament d'aquesta edició encara no havia aplicat. En el suposat cas que el Comitè de Competició fallés a favor del Lusitans, el Sant Julià podria recórrer a Apel·lació, a la Comissió Jurídica Esportiva i fins i tot al Tribunal d'Arbitratge (TAS). La situació s'allargaria com a mínim un mes i el partit d'anada de la primera ronda de la prèvia de l'Europa League és el 3 de juliol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT