PUBLICITAT

Guillem Colell, el primer en assolir un 8a d'Andorra

EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Guillem Colell escala el "Pim Pam Pum" de Carcamanyà, dimarts. Foto: FAM

Un dels joves valors de l'equip nacional d'escalada, Guillem Colell, va encadenar la primera via de nivell 8a del Principat el dimarts passat.

Colell va ascendir la via Pim Pam Pum situada al sector Carcamanyà de la parròquia d'Encamp: «té uns 20 metres de recorregut, es composa de dues seccions de resistència i d'un pas de bloc arribant a la cadena», va descriure el seu entrenador i també seleccionador nacional, Eduard Martín.

Pim Pam Pum és una de les noves vies recentment equipades per l'escalador Aram Ripoll amb l'ajuda de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Fins ara les vies amb més dificultat del país assolien el grau 7c+.

Colell, actualment segon al rànquing de la Copa d'Espanya de dificultat, ja havia encadenat vies d'aquesta dificultat i superiors, però mai en territori andorrà: «No és una novetat que el Guillem encadeni aquesta dificultat ja que fora del país ha obtingut resultats molt bons amb vies d'aquesta mena i fins i tot més difícils, però sí que és una primícia que ho faci aquí al Principat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT