PUBLICITAT

La meitat dels beneficiaris de l'Engega desballesten el seu vehicle vell

  • En dos mesos el Govern ja ha atorgat 213.150 euros en ajudes, el 30% de la dotació del pla
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre d'Economia, Jordi Alcobé, durant la presentació del Pla Engega. Foto: TONY LARA

El Ministre d'Economia, Jordi Alcobé, va fer un balanç molt positiu dels primers dos mesos de funcionament del pla Engega, destinat a afavorir la venda de vehicles eficients energèticament. Fins el passat 21 de maig el Govern havia atorgat 145 ajudes de 1.000 euros per a la compra de vehicles nous i 68 pel desballestament de vehicles vells, també de 1.000 euros. Això es tradueix, tal i com va voler subratllar el ministre, en que un 47% dels beneficiats també desballesta el seu vehicle, i per tant, que el pla està aconseguint el propòsit de renovar el parc automobilístic andorrà.

Així doncs, sumant els 145.000 euros de ajudes per la compra i els 68.000 euros per al desballestament (més el 150 euros per al desballestament d'una motocicleta), el resultat és que el Govern ja ha atorgat 213.150 euros de la dotació total del pla Engega, que és de 486.850 euros, és a dir, un 30%.

Alcobé, doncs, va recomanar a tots aquells que es vulguin aprofitar del pla que ho facin el més aviat possible, ja que de moment, no s'ha previst augmentar-ne la dotació .

LES CONDICIONS / El Govern va recordar que els concessionaris aporten 1.000 euros més per la compra dels nous vehicles en el marc del programa, que permet així estalviar fins a 3.000 euros en la compra de vehicles nous energèticament eficients i fins a 450 euros en el cas de les motocicletes, amb l'objectiu de l'estalvi energètic i la millora de la seguretat viària.

Els beneficiaris del programa poden ser totes aquelles persones físiques residents legalment a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat.

L'ajut a la compra de vehicles eficients es lliura als beneficiaris a través del punt de venda adherit al programa, així com l'ajut al desballestament, que en aquest cas requereix també el certificat de desballestament.

El Govern va decidir dur a terme aquest pla tenint en compte que el sector de l'automòbil ha estat un dels sectors castigats per la crisi; les dades del 2013 que va fer públiques el Departament d'Estadística mostraven que el parc automòbil del país a 31 de desembre de 2013 era de 76.394 vehicles, el que representava un descens del 0,3% respecte al 2012, quan es van comptabilitzar 76.616 vehicles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT