PUBLICITAT

El Govern rectifica i l'FC Andorra jugarà a Aixovall contra el Balaguer

  • Les dificultats augmenten en l'última jornada: baixen 5 equips però els de Justo depenen d'ells
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Eren prop de la una del migdia d'ahir quan Lluís España va rebre una trucada tranquil·litzadora: era el Govern, que li anunciava que l'FC Andorra finalment podrà jugar a Aixovall contra el Balaguer en una última jornada de lliga que es disputarà en horari unificat, el diumenge vinent a les 12.00 hores. La disputa del torneig Mic d'Andorra durant tot el pròxim cap de setmana va fer que l'Executiu anunciés a l'entitat tricolor que havia de buscar-se un altre camp per jugar, però vistes les delicades connotacions d'aquest partit i amb només Alàs com a alternativa, s'ha produït una rectificació a temps.

La notícia va ser rebuda de la millor manera per la plantilla. Justo Ruiz era el primer en admetre-ho. En un discurs calcat al del president, va indicar: «Estàvem espantats pel fet de jugar a Alàs perquè era com jugar fora, en un camp estrany per nosaltres. S'agraeix molt la col·laboració del Govern, així tindrem més opcions d'aconseguir la permanència».

I no només es tracta, segons el tècnic del conjunt tricolor, d'una bona notícia: «Sabem que a Aixovall som forts i als rivals els costa puntuar. És un avantatge que havíem perdut però ara el veiem com un revulsiu. Sobretot els jugadors. Tenim un grup de whassap i tothom ha tingut una gran reacció, sembla que això ens hagi donat una injecció anímica, ara creiem més que mai que podem guanyar».

Perquè fer travesses i especular amb un empat és impossible. Menys amb una derrota, que condemnaria automàticament al descens. I és que les dificultats augmenten de cara a l'última jornada, donat que amb tota probabilitat baixaran els cinc últims equips i no quatre. Justo és el primer que ha fet números amb la calculadora però sense gaire èxit: «L'únic que sabem és que El Catllar i Vilanova es salven amb 40 punts ja que per sota hi ha dos enfrontaments directes: el nostre i el Poblet-Amposta. La resta són tot especulacions perquè fins i tot es podria donar el cas de que acabéssim cinc equips empatats a punts».

Amb el cuer Jeús y María ja matemàticament descendit, sis seran els equips –en un marge de tres punts– que buscaran eludir les quatre places que falten del descens a Segona Catalana. L'FC Andorra és ara mateix qui marca el tall de la salvació i el seu rival, el Balaguer, és el primer de la zona vermella amb els mateixos punts, 38, però pitjor average. Això vol dir que els tricolors depenen de sí mateixos però només els val guanyar: «Amb un punt tindríem un percentatge mínim de mantenir-nos», va puntualitzar Justo.

De moment, el club tricolor no ha pensat en cap iniciativa per atraure públic i el tècnic va valorar que «qualsevol iniciativa» que es faci per omplir la grada serà bona. «No n'hi han idees dolentes». Amb tot, ell opina que l'afició respondrà: «No sé si omplirem com quan vam jugar la promoció però esperem una bona entrada. En tot cas des d'aquí aprofito per cridar a tothom. Tots som necessaris. L'equip està patint, ha estat una temporada molt dura i ens espera un partit dramàtic. Veure gent a les grades fa notar el suport i ajuda als jugadors a donar-ho tot». Per a aquest partit, el club fa una excepció i l'entrada serà gratuïta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT