PUBLICITAT

Un diumenge molt saludable

  • Més de 2.700 persones participen a la cursa de l'esport per a tothom, moltes més que l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Infants durant la cursa de dos quilòmetres, ahir Foto: ÀLEX LARA

«Un gran èxit de participació». Aquesta va ser la valoració dels organitzadors un cop acabada la 5a cursa popular illa Carlemany, que es va celebrar a ahir al matí amb més de 2.700 corredors i amb l'objectiu de celebrar el Dia de l'esport per a tothom. El poc sol i el fred no va ser un impediment per omplir la cursa de corredors, més o menys experimentats. «La més curta és la més popular», va reconèixer el responsable del centre comercial, Andreu Invernon, i s'ha assolit de sobres l'objectiu de superar els 2.200 participants de l'any passat.

També davant d'aquesta gran participació, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va reconèixer que estan «més que contents» i que amb el creixement continu d'inscripcions caldrà plantejar-se alguns canvis de cara a properes edicions. «Hi ha hagut algun problema de recorregut que millorarem per l'any vinent», va admetre. Per exemple, «la zona de sortida no dóna per més», va assenyalar, de manera que treballaran amb la Federació d'Atletisme per trobar fórmules per separar més les carreres de cinc i dos quilometres.

Malgrat aquests entrebancs, Cerqueda va indicar que veient la implicació del públic segurament es pot arribar als 3.000 corredors l'any vinent. Tot i així, va remarcar que no es tracta d'una carrera «per fer rècords» sinó que es vol atraure gent de fora, però també moltes famílies per fer una cursa popular i que «es corri per la salut i el benestar».

Louah, vencedor

Abdeslam Louah Khattabi es va proclamar per segon any consecutiu vencedor de la carrera de 5 km i va destacar el recorregut, que va considerat «ideal». «Al principi no es puja tant que és quan costa més, després segueix més o menys igual, i torna a pujar al final però ja estàs més calent», va exposar. Malgrat la victòria de l'any passat va reconèixer que la competència «és forta» i no se sap el resultat «fins que corres».

En la categoria femenina, l'atleta Laura Orgué es va fer amb la primera posició. «No acostumo a fer curses de 5 km en asfalt», va apuntar. De fet, era la primera vegada que participava en aquest esdeveniment ja que habitualment corre curses de muntanya i proves de quilòmetre vertical. Es va mostrar «molt satisfeta» d'haver participat i va indicar que si l'any vinent torna a ser a prop segurament repetirà.

Tant Louah com Orgué van valorar l'ambient familiar de la cursa. «És una bona iniciativa reunir a tanta gent i de tants perfils diferents», van remarcar a l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT