PUBLICITAT

Nou despreniment i nou tall al trànsit, ara al Coll d'Ordino

  • Reobre parcialment la CG3, però no estarà al 100% fins dijous
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La CG3 reoberta al trànsit, ahir al migdia Foto: ÀLEX LARA

una esllavissada de terraal Coll d'Ordino, a la vessant de Canillo, el passat dissabte a la nit va obligar a tallar la carretera, convertint-se així en la segona incidència viària per caiguda de rocs en una setmana, després de la del passat dijous a la sortida de la Massana. Durant tota la jornada d'ahir es van estar realitzant tasques per estabilitzar la zona i refer la xarxa protectora, de manera que es va poder habilitar un pas per als veïns.

Els fets van passar al voltant de les 22.30 hores entre Canillo i el Coll, a 600 metres del desviament cap a Montaup, quan la xarxa va cedir i la via va quedar bloquejada pel despreniment de terra, va informar l'ANA. Per poder reobrir la via es va haver de tornar a instal·lar xarxa i reparar les zones danyades perquè es puguin evitar noves esllavissades. Finalment, la carretera va tornar a obrir al trànsit a les 19 hores.

Reobre la cg3 / D'altra banda, i a les 14.30 hores d'ahir es va poder reobrir parcialment al trànsit la CG3 donant pas pel desviament instal·lat a l'antic càmping de Santa Caterina i per un dels carrils de la carretera general. Segons va explicar el director de protecció civil i gestió d'emergències, Francesc Areny, es va comprovar l'estat de la zona després que s'ubiquessin els ancoratges i van determinar que «no s'ha mogut res».

Caldrà esperar fins dimecres o dijous, però, per obrir els tres carrils de la CG3 i permetre als veïns desallotjats tornar a casa, perquè cal deixar endurir el formigó utilitzat pels ancoratges per assegurar del tot la zona. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT