PUBLICITAT

Zegama, el Francesc Vila, la Copa i l'Andorra jugant-se la vida

  • La 15a edició del Memorial de formació acull durant dos dies un gran cartell d'equips
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aixovall, Ordino i el Comunal viuran la 15a edició del Francesc Vila Foto: oriol llauradó

El futbol és el gran protagonista del cap de setmana amb tres cites de gran importància. La primera és la final de la Copa Constitució, la segona l'FC Andorra, que es juga part de les seves opcions de la permanència, i la tercera és el Memorial Francesc Vila de formació. Però més enllà del futbol, la Copa del Món de curses de muntanya arriba amb la mítica Zegama, on els andorrans aspiren a ser entre els primers.

CURSES DE MUNTANYA

SÈNIORS I JÚNIORS, A LA MÍTICA ZEGANA

Dos integrants de l'equip nacional de curses de muntanya –Òscar Casal i Marc Casal–, dos veterans en batalles com aquestes –Lluís Sanvicente i Sintu Vives– i tres joves que faran la distància curta de 10km –Sergio Casabella, Hugo Llata i David Pérez– seran la representació andorrana a la mítica cursa de Zegama, marató de muntanya de 42,195km que es disputa demà diumenge a la localitat basca.

Zegama-Aizkorri és un clàssic en el calendari de curses de muntanya i els tricolors de la FAM, els germans Casal, ja coneixen el recorregut: «És una cursa molt dura, segurament hi haurà pluja i fang», va declarar Òscar Casal. AA partir del quilòmetre 30 es fa molt dur, és tot baixada amb algunes pujades de res que castiguen molt», hi va afegir el corredor que va tenir bones sensacions dos anys enrere on va ser 18è: «Intentaré sortir una mica conservador per preparar-me als darrers 12km».

FUTBOL

LUSITANS I SANT JULIÀ, PER LA COPA I EUROPA

 

La final de la Copa Constitució de demà diumenge és d'una importància clau en el futur immediat dels dos equips que se la juguen. A més del títol, en joc hi és el bitllet per a l'Europa League que necessiten per omplir les arques amb una bona injecció econòmica. El matx es disputarà el diumenge a partir de les 18.30h a l'Estadi Comunal. Només guanyar salva la temporada dels dos clubs.

FUTBOL.

DIUMENGE A LES 18.00, UNA 'FINAL' A TÀRREGA.

Perdre a Tàrrega demà suposaria un entrebanc difícil de solucionar per al FC Andorra, que amb dues jornades que resten per acabar la lliga necessita confirmar la salvació en Primera Catalana. El matx, a les 18.00h a la localitat lleidatana, obliga l'equip de Justo Ruiz a fer els deures. Des de mitjans de gener, quan va vèncer a Balaguer, els andorrans no han guanyat fora de casa.

FUTBOL.

FUTBOL BASES D'ALT NIVELL AL FRANCESC VILA

Esport de base de primer nivell durant tot el cap de setmana al camp d'Aixovall, Ordino i Estadi Comunal. El Memorial Francesc Vila arriba a la 15a edició amb clubs com el Real Madrid, Valencia CF, Villarreal CF, RCD Espanyol, Slavia de Praga o Tolosa, però també amb el combinat andorrà en la batalla.

RAL·LI.

BIGORDÀ, A ESTRENAR-SE ENTRE ELS MILLORS

La 3a Pujada a Guardiola - Cerdanyola serà el debut de Lluís Bigordà en el Campionat de Catalunya de Muntanya 2014. El pilot andorrà afronta, per segon any consecutiu, un campionat amb l'objectiu d'apropar-se als més ràpids de la seva categoria i ser entre els deu millors de l'absoluta.

NATACIÓ.

OPEN ANDORRA DE 50 M A SERRADELLS

 

El Serradells acull avui l'Open d'Andorra en piscina de 50 metres. La cita comptarà amb tots els clubs andorrans, i un total de 10. Començarà a les 10.00h. Hi participen CN Escaldes, CN Serradells, Cleser, CN Encamp, Palau de Gel, CE Sant Julià, CE Puigcerdà, CN Berga Resort, CN Berga El Tossalet i CN Lleida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT