PUBLICITAT

Bar diu que Andorra ha de condemnar l'agressió o pot afectar el turisme

  • Isarel està interessat en portar tecnologia en els sistemes bancaris
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'ambaixador d'Israel, Alon Bar, amb el noi que va rebre la pallissa i el seu pare. Foto: TONY LARA

L'ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra, Alon Bar, va visitar ahir el Principat. Al vespre va tenir lloc la recepció a l'Andorra Park Hotel, on van acudir autoritats i membres de la comunitat jueva del Principat. També hi van assistir el noi de 21 anys que va ser víctima d'una pallissa el passat 18 d'abril, presumptament per motius xenòfobs (la investigació encara està en curs), juntament amb el seu pare.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, havia assegurat ahir al matí que «la baralla no ha de tenir cap tipus d'incidència sobre el turista israelià». L'ambaixador també pensa que no ha d'afectar, sempre i quan el país «margini aquest tipus de coses, no es tornin a repetir i que puguin donar sentit de seguretat a totes les comunitats, inclosa la jueva». Bar va explicar ahir que «la violència racista i expressions antisemites ens preocupa a tot arreu on passin, i quan passen a un país amic, com és Andorra, encara més», ja que «Andorra és un destí privilegiat per a les visites dels israelians però també un lloc on la comunitat jueva està ben integrada i molt respectada per la societat», i per tant «els jueus han de sentir la mateixa seguretat a Andorra com qualsevol altre grup. Així que em preocupa». Tantmateix, Bar va afegir que «també tenim molta confiança en la capacitat de la societat i en el sistema judicial, policial i polític d'Andorra, per fer el que sigui necessari».

Així doncs, per a l'ambaixador d'Israel «casos d'expressions antisemites i de violència succeeixen en diferents llocs del món i no són tant estranys. El més important és com reacciona la societat i les autoritats. Si sabem, i tenim molta confiança que així ho fan en Andorra, de deixar fora del legítim aquest tipus d'activitat, no ha d'afectar l'interès i l'intercanvi, les visites i l'ambient amistós entre ambdos països».

TURISME ISRAELIÀ / El mercat israelià és un dels que està en creixement, tal i com mostren les dades d'Andorra Turisme, concretament, de la temporada 2012-2013 a la passada temporada van incrementar en un 34%, passant de 2.085 turistes a 2.814.

L'ambaixador Alon Bar va dir que creu que «la presència d'israelians als Pirineus catalans és una presència impressionant», i no només es tracta de «turisme d'hivern, també el d'estiu», ja que el clima és un atractiu per als israelians. A més, Bar va afegir que «estem en front un augment de visites» ja que a més aquest any «comencem a tenir vols directes a Lleida i estic segur que part venen a Andorra». Tal i com va anunciar aquest rotatiu, la companyia aèria Arkia, de procedència israeliana, començarà a operar a l'aeroport de Lleida-Alguaire aquest mes de juny, gràcies a un acord al que ha arribat amb la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Els visitants que aterrin a l'aeroport lleidatà tindran com a destinació la pròpia província catalana, tot i que una gran part del volum total anirà a Andorra.

INVERSIÓ ESTRANGERA / Bar també va explicar ahir que Isarel compta amb un important «nivell d'inversions, visites, intercanvi empresarial i comercials» i es va mostrar convençut que «ofereix una oportunitat per qualsevol societat que té un desig d'introduir les altes tecnologies i d'introduir l'esperit emprenedor»; l'ambaixador va afegir que «l'economia israeliana busca socis i estic convençut que li encantarà ser soci d'aquesta societat que té una imatge fantàstica a Israel, i que volem mantenir-la». Més concretament, Bar va dir que «els sector tecnologia israelià en els sistemes bancaris en qualsevol activitat empresarial andorrana és el que als israelians ens interessa», tot i que va afegir que ara per ara «no puc dic que hi hagi un altíssim nivell d'activitat, però buscarem oportunitats de crear espais d'encontre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT