PUBLICITAT

Els Mossos diuen que hi ha proves que Ausàs feia contraban

  • La defensa vol demostrar que es tracta d'una falta administrativa
EL PeRIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Jordi Ausàs declarant el passat dimarts a l'Audiència de Lleida Foto: EFE

Ahir es va celebrar la segona jornada del judici contra l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, i va ser el torn de les declaracions de policies i testimonis. En aquest sentit, els Mossos van assegurar haver vist Ausàs carregant i descarregant tabac. De la seva banda, la defensa de l'exconseller va intentar demostrar durant el judici que se celebra a l'Audiència Provincial de Lleida que Ausàs no hauria comès un delicte de contraban, sinó en tot cas una falta administrativa. Així es desprèn, segons l'Agència Efe, de les preguntes que la defensa va realitzar als Mossos i policies que van dur a terme la investigació de la suposada banda dedicada al contraban.

Les declaracions es van iniciar amb el testimoni de diversos mossos que van participar en la investigació, que van assegurar que van veure com Ausàs acudia en múltiples ocasions al pàrquing en el qual suposadament es feia la càrrega i descàrrega del tabac procedent d'Andorra i que en una de les vigilàncies fins i tot van veure bosses amb tabac a l'interior del cotxe d'Ausàs. També van assegurar que al garatge de casa seva tenia diverses caixes amb tabac, així com material per embalar-lo i bosses del centre comercial andorrà Sant Eloi.

Segons va informar EFE, mitjançant les seves preguntes als mossos, l'advocat d'Ausàs, Jordi Alís, va intentar aclarir que les quantitats de tabac que suposadament hauria portat en el seu cotxe l'exconseller eren petites, per la qual cosa en cap cas se'l pot acusar de delicte de contraban sinó d'una falta administrativa. També va intentar demostrar, pel que sembla amb l'objectiu d'exonerar la dona d'Ausàs, també imputada en la causa, que els mossos encarregats de la investigació no poden afirmar amb contundència que l'exconseller tenia tabac a la vista al garatge de casa seva, ja que estava embalat en caixes, dins de bosses d'escombraries, tapades amb una manta.

Finalment, el lletrat també va intentar demostrar amb els seus interrogatoris que les quantitats de tabac que els Mossos d'Esquadra asseguren que la banda manejava, i que s'haurien determinat a partir dels missatges de text amb comandes interceptats en els telèfons dels imputats, responen a «càlculs hipotètics», ja que, segons l'advocat, no poden demostrar si en aquests SMS es parlava de caixes o cartrons.

En la segona sessió del judici estaven citats a declarar disset policies i nou testimonis. El judici continuarà demà, dia en què es presentaran les proves pericials realitzades i es passarà a la fase d'informes finals i conclusions.

La Fiscalia de Lleida demana per a Ausàs un total de sis anys i cinc mesos de presó, així com el pagament d'una multa de 2.250.000 euros. Per a la dona de l'exconseller demana un any i nou mesos de presó i una multa de 550.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT