PUBLICITAT

Acord de MoraBanc amb el BCA, que encara espera el sí del Govern

  • El patrocini principal és un fet, però fins que el gabinet de Martí no doni llum verd, no es farà oficial
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La plantilla, directius i cos tècnic del BC River Andorra MoraBanc, abans de la foto oficial davant de la seu de l'entitat bancària, la passada temporada Foto: TONY LARA

El BC Andorra no para de negociar amb tothom que vulgui implicar-se en el projecte 2014-2015 de la Lliga ACB. La unió principal amb MoraBanc és ja un fet, tot i que tant des de l'entitat bancària com des del club no es dóna cap oficialitat al fet per qüestions de fons com que el club encara no sap si tindrà el suport del Govern. Gorka Aixàs, president del BCA, fa dies que espera la resposta del gabinet de Toni Martí, –«qui sigui», diu–, però aquesta comunicació no arriba i la impaciència comença a notar-se. El 13 de juny és el límit per fer el pagament del cànon (3 milions d'euros) i el fons d'ascensos i descensos (1,5 milions) que confirmarien que el BC Andorra serà a l'ACB.

Quan el Govern mogui fitxa, llavors totes les cartes de la baralla aniran al darrere. La principal serà el patrocini diferenciat de MoraBanc, que tot indica que aportarà com a mínim els 3 milions de cànon que són a fons perdut, tot i que pel que fa a l'1,5 milions d'ascensos i descensos, que es tornaria si es perd la categoria, no és evident. En tot cas, tant el banc com el club no volen confirmar que l'acord està fet –no ho desmenteixen– perquè l'aportació del Govern és fonamental per a la subsistència del projecte, així que fins que aquesta no sigui una realitat, no s'hi volen mullar. «Continuem esperant», va manifestar ahir Aixàs, que ja fa dies que espera una solució per part de l'executiu.

MÉS PATROCINIS / La maquinària de negociacions del BC Andorra, tot i tenir tancat el principal patrocini amb MoraBanc, no s'atura sinó que busca més suports. Aixàs i Francesc Solana, el director general de l'entitat, treballen colze a colze per tancar acords, mitjans i petits, per tal de conformar una solidesa econòmica que permeti fer un equip amb cara i ulls per poder ser a l'ACB no una temporada, sinó que la idea és ser-hi temps. És la feina que els hi demanava Toni Martí, que no és una altra que arribar a una aportació privada que fregui, o superi, la meitat del pressupost que es demana.

D'aquests mitjans o petits acords tampoc no se sap res, perquè el club ho supedita tot al sí del Govern al projecte, sense el qual tota la resta no serviria de res.

«LA IDEA DE LA PLANTILLA LA TINC FETA» / Solana, que és sobretot el cap pensant del club en matèria esportiva, treballa des de fa temps per formar la plantilla de la pròxima temporada: «La idea la tinc feta, però l'estiu és molt llarg». Juntament amb l'aportació de Joan Peñarroya, que entra en els plans del club per continuar a la banqueta blanc-i-blava, el concepte d'equip es manté en els registres de temporades passades: «Mantenir una estructura sòlida i peces que ajudin a competir l'any següent». Solana recorda que hi ha tres jugadors importants i amb experiència que tenen contracte en vigor –Jordi Trias, David Navarro i Asier Zengotitabengoa–, i hi afegeix «dos o tres renovacions» de la passada temporada. La resta, fitxatges, els quals els té en ment però encara és aviat. En aquest sentit, preguntat per la possibilitat de fitxar jugadors com Raül López o Àlex Mumbrú, Solana respon que una cosa és que interessin i una altra que es puguin fitxar. «Hem de ser realistes i saber d'on venim i on podem anar», va assegurar el director general d'un club que segueix esperant el Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT